«КОЛОС» - НАРОДНИЙ!

20 листопада 2016 року
ЦКМ КПІ

«КОЛОС» - НАРОДНИЙ!

         Ансамблю пісня і танцю «Колос» нашого університету  уже 60 років, і половину з них він носить почесне звання «народний».   Проте це почесне звання щоп’ять років треба підтверджувати, оскільки  учасники колективу – студенти, а вони постійно міняються, оновлюючи колектив.

         Завдання, звичайно, відповідальне, але для  такого потужного колективу, як «Колос», воно вкотре виявилося під силу: 20 листопада у Центрі культури і мистецтв Національного університету «КПІ» відбувся огляд народних колективів, де шановані в Україні і за   її межами члени  журі одностайно ствердили: таких колективів, як наш «Колос», ще треба пошукати!

         За результат огляду учасники колективу вболівали понад дві години, допоки ми разом з керівником хорової групи Володимиром Яковичем Якимчуком  та керівником балетної групи Валерієм Олексійовичем Музальовим  чекали оголошення результатів.

Чесно кажучи, я сама дуже хвилювалась, хоча десь у глибині душі була переконана : так, як організує студентів Катерина Гречана, як прикрасить дівчат Таня Янчинецька, як  емоційно виглядатимуть на будь-якій сцені Анна Вівдич і Софія Ковалевська, як співатимуть  Ірина Врублевська і Олександр Мазур, як виконають ролі Михайло Рачинський чи Іван Бабій, як підтанцюють їм Ірина Коваленко і Марина Дашко  (хай не ображаються інші учасники колективу, назвати хочу кожного із них!), - не зуміє жоден студент, котрий не навчається у НУБіП, а тим більше, не займається в «Колосі».  І на цьому, до мого превеликого задоволення і гордості,  наголошували і директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Департаменту культури і мистецтв м. Києва Микола Михайлович Пересунько , заслужений артист України, головний балетмейстер Національного академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України  Володимир Павлович Шмагун,  заслужений працівник культури України, професор кафедри фольклористики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іван Якимович Павленко, народний артист України, професор кафедри  хорового диригування КНУКіМ Віктор Петрович Скоромний, заслужений працівник культури України, доцент кафедри хореографії Національного педагогічного університету ім.М.П.Драгоманова Георгій Львович Воронов.

Вітаємо тебе, «КОЛОС»! Ти – наша гордість і слава!  Дякуємо кожному учаснику колективу, дякуємо його керівникам за збереження і примноження українського духу! Так тримати! 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook