Освіта та кар’єра – 2016: продовжується співпраця кафедри з Французьким культурним центром

21 листопада 2016 року

 17-19 листопада 2016 року в Києві у приміщенні Центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» (Україна, м. Київ, вул. Хрещатик, 2) відбулася щорічна міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – 2016», виставка закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном».

Виставка «Освіта та кар’єра-2016» є найбільшою виставкою за кількістю забудованої площі та виставкових майданчиків серед освітянських виставок та за кількістю реальних учасників та відвідувачів в Україні.
      За останні п’ять років кількість український студентів, які виїхали на навчання за кордон, збільшилась на третину - з 21,5 тисяч до 47,4 тисяч чоловік. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Центром дослідження суспільства на основі даних з міністерств, статистичних відомств і асоціацій університетів різних країн. Серед найбільш бажаних для навчання країн є Польща, Німеччина, Росія, Канада, Чехія, Італія, США, Іспанія, Франція, Австралія, Великобританія.

Французький культурний центр запросив кандидата економічних наук, доцента кафедри глобальної економіки Кірейцеву Олену Василівну для особистої зустрічі з представниками французьких вищих навчальних закладів, зокрема Тулузького університету і Університету де Лорен.

У розмові з проректором з міжнародних відносин паном Жім Валкером з Університету Люм`єр Леон 2 розповіли про напрями діяльності Національного університету біоресурсів і природокористування України та про перспективні можливості запровадження подвійних дипломів для магістерської програми «Прикладна економіка».

Жім Валкер погодився, що потрібно розпочинати із знайомств викладачів цих університетів, їх стажування та продовжити спільну роботу у майбутньому.

Отже, початок покладено, а дорогу, очевидно, здолає той, хто йде вперед. Головне – не зупинятись.

Кирейцева О. В, к.е.н.,
доцент кафедри глобальної економіки


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook