Форум «Бджільництво України - час змін»

19 листопада 2016 року

 смт Рокитне 20 листопада 2016 року

Бджільництво це та галузь, яка тепер в економічно скрутний час, дає можливість виживати певній частині громадян України – пасічникам. Продукція вироблена пасічниками приносить валютні надходження в казну держави. На жаль, державної підтримки, як пасічник одноосібно так і галузь бджільництва зокрема немає.

Громадські об'єднання бджолярів, в яких, головною метою є захист їх прав та законних інтересів практично не працюють. Пасічник залишається один на один з своїми проблемами

• Отруєння бджіл при застосування засобів захисту рослин у сільському та лісовому господарстві;

• Відсутність маркування на ветеринарних препаратах, в першу чергу тих, що містять антибіотики;

• Неефективність ветеринарних препаратів;

• Низька закупівельна оптова ціна меду;

• Відсутність прозорості, відкритості та публічності в громадських об'єднання;

• Та інші.

Постає питання: що робити пасічнику?

Громадська організація «РОКИТНЯНСЬКА СПІЛКА ПАСІЧНИКІВ УКРАЇНИ» започатковує щорічний форум, на якому будуть обговорюватися проблеми пасічника і пошуки шляхів для їх вирішення.

Форум «Бджільництво України - час змін»

Мета – створення незалежної громадської платформи для широкого обговорення стратегічного бачення та практичного вирішення глобальних проблем в галузі бджільництва.

Форум проводиться з метою надання допомогти громаді пасічників оперативно отримувати інформаційну допомогу, щодо досвіду їх роботи, надати можливість висловлювати свою точку зору з питань, що стосуються виробництва та реалізації продукції бджільництва.

Цей проект дозволить зацікавленим особам:

• отримати доступ бджолярам до актуальної інформації щодо діяльністі державних структур та організацій у галузі бджільництва;

• надати можливість спілкування між відвідувачами та фахівцями в різних гілках Форуму, задавати питання та отримувати на них фахові відповіді.

Форум «Бджільництво України - час змін»

20 листопада 2016 року

за адресою: смт. Рокитне Київської області вул. Вокзальна, 46.

Реєстрація учасників: з 10-00.

Початок роботи: об 11-00.

До участі в Форумі запрошені представники громадських об’єднань, суб’єктів господарювання та експертного середовища, які об’єднуються для консолідації ініціатив та організації діалогу щодо розроблення нових ідей функціонування та розвитку українського бджільництва, а також для здійснення та захисту прав і свобод простих пасічників, задоволення суспільних, економічних, освітянських, наукових, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.

Доповідачі

1. Особливості генетики в бджільництві – Броварський Валерій Дмитрович, доктор с.-г. наук, професор кафедри бджільництва НУБіП України.

2. Біорізноманіття медоносних і пилконосних рослин України – Адамчук Леонора Олександрівна, старший викладач, кандидат с.- г. наук кафедри бджільництва НУБіП України.

3. Стан та перспективи розвиту бджільництва в Україні – Лосєв Олексій Михайлович, доцент кафедри бджільництва НУБіП України.

4. Освіта з бджільництва – Войналович Микола Володимирович кандидат с.- г. наук, завідувач відділення практичного навчання та сприяння працевлаштування ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів».

5. Ринок меду України – Іванченко Віктор Михайлович, керівник напрямку по меду «Асканія-пак».

6. Систематика українських бджіл – Горніч Микола Лазарович, кореспондент журналу «Український пасічник».

Організаційний комітет – ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "РОКИТНЯНСЬКА РАЙОННА СПІЛКА ПАСІЧНИКІВ УКРАЇНИ"

Довідки за телефоном 097-520-20-70 Овдієнко Юрій Федорович

           E-mail: [email protected]

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook