ПРОДОВЖУЄМО ПРОФОРІЄНТАЦІЙНУ РОБОТУ

19 листопада 2016, 21:09

       1011 листопада була проведена профорієнтаційна робота з учнями 6-ти шкіл Сквирського району Київської області.

     Так, старший викладач кафедри конярства і бджільництва Леонора Адамчук відвідала чотири міські школи (Сквирська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2; Сквирський НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. №4 – дитячий садок"; Сквирська ЗОШ I – III ст. №1 ім. М. Ольшевського; Сквирська ЗОШ І-ІІI ст. №3 ім. П. Тисьменецького) та дві у селах району (Пищиківська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.; Великополовецький навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – дитячий садок").

     Під час зустрічей з учнями Леонора Адамчук розповіла про переваги навчання в університеті в рамках питання «Про НУБіП України: місце університету в системі освіти та умови вступу»

    Також школярі ознайомилися з високим рівнем освіти та практично підготовки на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Учні із зацікавленням переглянули відео-презентацію «Один день із життя факультету ТВБ»

     Виникало багато питань щодо термінів вступної кампанії, прохідного балу та умов проживання. На що доповідачка дала компетентні відповіді. Після цього, майбутні абітурієнти заповнили анкети, де висловлювали своє думку про вступ до НУБіП України.

Леонора Адамчук поспілкувалася із адміністрацією навчальних закладів про можливість поширення профорієнтаційних матеріалів батькам та тим учням, які були відсутні.

        По закінченню зустрічей, у бібліотеки шкіл були подаровані підручники «Бджільництво», які безкоштовно надав їх автор, почесний професор Віктор Поліщук.

    14 листопада була проведена профорієнтаційна робота у Чернятинському коледжі Вінницького ДАУ. Колишні випускники коледжу, а тепер викладач Леонора Адамчук та студент факультету тваринництва та водних біоресурсів Олексій Люльчак з гордістю розповіли про можливості які відкриваються у НУБіП України. 

   Олексій Люльчак розповів молодшим колегам про свій шлях здобування високої кваліфікації на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Адже, за 2 роки навчання, він уже побував на виробничій практиці у Німеччині та науковому стажуванні у Словаччині. Наразі готується отримати диплом з відзнакою, тому позиціонував себе як приклад для майбутніх абітурієнтів.

        Окрім того, колективом кафедри конярства і бджільництва для бібліотеки коледжу на благодійні основі було передано 73 книги для навчального процесу.

    В цілому проведену роботу можна вважати успішною. Із 60 опитуваних учнів 11 класів – 23 зацікавлені у навчанні на факультеті тваринництва та водних біоресурсів; 8 – мають бажання навчатися на інших факультетах НУБіП України; 7 – уже обрали інший університет; 22 – ще не визначилися.

     На 4 курсі Чернятинського коледжу із 12 студентів, двоє мають бажання продовжувати навчання у НУБіП України.

 

Завідувач кафедри конярства і бджільництва,

професор, Микола Повозніков

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook