Участь в ювілейній конференції «Удосконалення процесів і обладнання – запорука інноваційного розвитку харчової промисловості»

14 листопада 2016 року
м. Київ, вул. Володимирська, НУХТ

8-10 листопада в Національному університеті харчових технологій проходила Міжнародна науково-практична конференція «Удосконалення процесів і обладнання – запорука інноваційного розвитку харчової промисловості», організована науковцями кафедри процесів і апаратів харчових виробництв і присвячена 65-річчю заснування кафедри.

За час свого існування кафедра-ювіляр накопичила великий досвід в науково-дослідній та навчальній роботі. Має потужне матеріальне забезпечення та висококваліфікований науково-педагогічний персонал. Тісно працює у співдружності з промисловістю, галузевими і академічними науково-дослідними інститутами, спорідненими кафедрами вищих навчальних закладів, серед яких і кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК та стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції нашого університету.

З огляду на це науковці нашої кафедри прийняли активну участь у роботі конференції. Результати своїх останніх наукових досліджень у Збірник конференції надіслали Сухенко Ю.Г., Сухенко В.Ю., Василів В.П., Гудзенко М.М.

Зокрема доцент Володимир Василів прийняв участь в роботі секції «Розроблення енерго- і ресурсозберігаючих технологічних процесів харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв». Він привітав господарів з ювілеєм, побажав їм плідної роботи, наснаги, та великих наукових здобутків. Також представив на розгляд секції доповідь на тему «Інтенсифікація екстрагування рідких пектинових продуктів та розробка технології виготовлення пектиновмісних паст», яка викликала жваву дискусію і обговорення.

Не меншу зацікавленість викликала доповідь на пленарному засіданні присвяченому відкриттю конференції  докторів наук Владислава Сухенка та Ірини Дубовкіної«Дослідження зміни фізико-хімічних параметрів рідких бінарних систем під впливом знакозмінних імпульсів тиску»

Водно-етанольні суміші – це унікальні об’єкти, що знаходяться в стані нестійкої рівноваги. Застосування навіть незначного енергетичного впливу – магнітного поля, впливу ультразвуку, або гідродинамічного впливу може вивести такі об’єкти з рівноважного стану. Використання безреагентних методів і інноваційних розробок, що дозволяють інтенсифікувати ряд технологічних процесів, потребує особливої уваги, оскільки від них залежить підвищення якості готового продукту, зниження енерговитратності і покращення екологічності виробництва. 

У зв’язку з цим удосконалення існуючих та розробка нових технологій підготовки та одержання водних систем та бінарних сумішей, а саме водно-етанольних на сучасному етапі постає важливим завданням для науковців. Це зумовлює необхідність пошуку науково - обґрунтованих методів інтенсифікації та оптимізації процесів одержання бінарних систем з метою мінімізації питомих енергетичних витрат, впровадження принципово нових технологій з меншим рівнем енергоспоживання.

В цілому робота секції пройшла на високому науковому рівні. Доповіді науковців були актуальними і цікавими. Учасники конференції активно обмінювалися думками й досвідом, задавали питання й дискутували.

 

Юрій Сухенко

завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook