ГРАН-ПРІ ІІІ МІЖНАРОДНОЇ ОЛІМПІАДИ З МЕНЕДЖМЕНТУ СЕРЕД МОЛОДІ 2016 ВИГРАЛА СТУДЕНТКА ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК

9 листопада 2016 року
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус 1, ауд. 79

08 листопада 2016 р. в рамках Європейського тижня якості в Україні відбулося Гран-Прі ІІІ Міжнародної Олімпіади з менеджменту серед молоді 2016. Цього року баталії в номінаціях «Практики та методи менеджменту» та «Системи управління якістю» серед переможців відбулися в стінах НУБіП України.

Гран-прі III Міжнародної студентської олімпіади з менеджменту серед молоді проводиться відповідно до рішення Міжнародної гільдії професіоналів якості та Клубу лідерів якості країн Центральної та Східної Європи.

Метою Гран-прі є виявлення найсильніших молодих фахівців з менеджменту та систем управління серед переможців III Міжнародної студентської олімпіади з менеджменту серед молоді і подальша популяризація сучасного менеджменту та систем управління згідно вимог міжнародних стандартів, кращих учасників, їх організацій та країн.

Основними завданнями Гран-прі є:

  • Виявлення та заохочення молодих фахівців, що мають найбільш повні і глибокі знання в сфері менеджменту та вимог стандартів до систем управління, що дозволяють їм стати лідерами в цій сфері в своїх країнах і в регіоні;
  • Популяризація організацій і країн переможців Гран-прі;
  • Додаткова популяризація Олімпіади по менеджменту серед молоді на міжнародному рівні;
  • Розвиток співробітництва між молодими фахівцями в сфері управління якістю та менеджменту як всередині країн, так і на міжнародному рівні.

Членами Робочої групи з проведення Гран-прі - 2016 р. при Міжнародному оргкомітеті III Міжнародної олімпіади з менеджменту серед молоді були:

  1. Баль-Прилипко Л.Б.,д.т.н., професор,  декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК,
  2. Остапчук А.Д. , к.е.н., доцент, декан факультету аграрного менеджменту,
  3. Богом'я В.І., д.т.н, професор кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції,
  4. Сухенко В.Ю., д.т.н., завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції,
  5. Слободянюк Н.М., к.с.-г. н, доцент, заступник декана з навчальної роботи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК,
  6. Слива Ю.В., к.т.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції,
  7. Сілонова Н.Б., к.б.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.
  8. Сафонов Юрій Миколайович, д.е.н., професор кафедри макроекономіки та державного управління Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана. Академік Академії економічних наук України
  9. Кабаков Ю.Б., к.т.н., директор Органа сертифікації персоналу Української асоціації якості.

Цього року журі номінації «Практики та методи менеджменту» були:

  • Гудзинський Олексій Дмитрович д.е.н., професор кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського НУБіП України,  голова журі,
  • члени жюрі:
  • Гогуля Ольга Петрівна к.е.н., доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського НУБіП України,
  • Новак Олександр Володимирович к.е.н., доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського, НУБіП України,
  • Луценко Ірина Сергіївна, к.е.н., доцент кафедри менеджменту НТУУ «КПІ».

Журі номінації «Система управління якістю» були:

  • Пекер Володимир Матвійович, директор з розвитку TUV SUD, голова журі,
  • Сафонов Юрій Миколайович, д.е.н., професор кафедри макроекономіки та державного управління Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана. Академік Академії економічних наук України
  • Кабаков Ю.Б., к.т.н., директор Органа сертифікації персоналу Української асоціації якості
  • Гаврилко О.С., переможець Гран-прі - 2015, головний аудитор Органу сертифікації систем менеджменту «ПРИРОСТ» - член групи DQS.

Учасники Гран-прі були представлені двома країнами: Україна та Республіка Білорусь.

З України учасники представляли такі ВУЗи:

  • НУБіП України – Сковоринська Олександра Ігорівна, Кириченко Валерія Олегівна, Пацера, Анна Сергіївна;
  • Маріупольський державний університет – Богініч Сергій Сергійович;
  • Національна металургійна академія України – Линник Анна Віталіївна;
  • Херсонський національний технічний університет – Дарбінян Дар’я Володимирівна;
  • Запорізький національний університет – Оверченко Анастасія Ігорівна;
  • Харківський національний технічний університет – Тищенко Вікторія Миколаївна.

Республіку Білорусь представляла Логвиненко Анастасія Сергіївна – лауреат Гран-Прі 2015.

На першому відбірковому етапі учасники олімпіади в кожній номінації давали відповіді на 15 тестових питань. За результатами оцінювання журі в пів-фінал вийшли по 3 учасники в кожній номінації, які набрали найбільшу кількість балів.

Пів-фінал відбувався вже серед трьох учасників, які повинні були дати відповідь на три ситуаційні завдання. За результатами здійснювали відбір двох учасників, які в подальшому і змагались за звання переможця кожен в своїй номінації.

Слід зазначити, що в пів-фінал та фінал в номінації «Системи управління якістю» вийшли студентки факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» Олександра Сковоринська та Валерія Кириченко.

Переможцем в номінації «Практики і методи менеджменту» стала студентка Херсонського національного технічного університету Дарбінян Дар’я.

 

Переможцем в номінації «Системи управління якістю» стала Сковоринська Олександра.

 

Передбачена також була спеціальна номінація «Гран-прі Супер», яка розігрується серед володарів Гран-прі в номінаціях «Практики і методи менеджменту» і «Системи управління якістю». В цій номінації перемогу здобула студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» Олександра Сковоринська . 

 

Переможцям в номінаціях та Гран-прі супер були вручені цінні призи, а сертифікати переможці отримають 9.листопада в під час проведення 25-го Міжнародного форуму “Дні якості в Києві ’2016”, присвяченого Всесвітньому дню якості, який у цьому році проходитиме під девізом «Якість для результатів».

 

Крім основної програми також було проведено показові командні виступи команд КВК НУБіП України та НТУУ «КПІ» на тему управління якістю та менеджменту.

Ще раз вітаємо Сковоринську Олександру з перемогою в номінації «Системи управління якістю» та «Гран-прі Супер» Гран-Прі ІІІ Міжнародної Олімпіади з менеджменту серед молоді 2016.

Ця перемога свідчить про міжнародний високий рівень підготовки магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, випускової кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції зі спеціалізації якість, стандартизація та сертифікація.

 

Юлія Слива,

доцент кафедри стандартизації та сертифікації

 сільськогосподарської продукції, к.т.н.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook