ЗУСТРІЧ ДИРЕКЦІЇ КОЛЕДЖУ, КУРАТОРІВ АКАДЕМІЧНИХ ГРУП З БАТЬКАМИ СТУДЕНТІВ

6 листопада 2016 року

   06 листопада в Бережанському агротехнічному коледжі відбулася зустріч дирекції коледжу, кураторів академічних груп з батьками студентів 1-4 курсів. З привітальним словом до присутніх звернулася директор коледжу С. Пилипишин. Вона ознайомила слухачів з успіхами і досягненнями коледжу за час його існування. Детально розповіла про Національний університет біоресурсів і природокористування України, продемонструвавши сайт вишу. За допомогою цього батьки ознайомилися з інститутами та факультетами, де випускники коледжу зможуть продовжити навчання. Окрім цього батькам були роздані інформаційні буклети. Далі свій виступ Світлана Ігорівна вибудувала на розгляді тих питань і проблем, які виникають під час навчання і виховання студентів. Особливу увагу дирекція навчального закладу приділила адаптації студентів-першокурсників до навчання у коледжі. Кожен батько чи мати отримали детальний аналіз відвідування та результатів навчання їхніх сина чи доньки за два місяці. Директор наголосила на роботі усіх структурних підрозділів коледжу, які дбають за належну організацію навчально-виховного процесу (відділення, циклові комісії, психологічна служба, студентський парламент).
    Наприкінці зустрічі батькам були запропоновані анкети щодо їхнього бачення організації навчально-виховного процесу в коледжі, його якості (в опитуванні взяли участь 167 осіб). На запитання «Чи задоволені Ви організацією роботи коледжу?» більшість батьків дали ствердну відповідь «Так», але були пропозиції до зміни розкладу занять, що стосувалися ефективного розподілу аудиторного фонду. Якість навчального процесу в коледжі 89 % опитаних оцінили як високу. На думку батьків, у коледжі є ряд проблем, які потребують термінового вирішення, зокрема відповідність викладання дисциплін вимогам ринку праці (11%), удосконалення матеріально-технічної бази (8%). На сьогоднішній день викликає хвилювання у батьків нестача грошей на прожиття (13%), можливість працевлаштування та підробітків у вільний час (30%). Більшість респондентів задоволені роботою кураторів академічних груп.
На запитання «Чим будуть займатися Ваші діти після закінчення навчання в коледжі?» 72 % опитаних відповіли, що продовжать навчання на ОС «Бакалавр». Інші 28 % бажають, щоб їхні діти йшли працювати з поєднанням навчання на заочній формі, або ще не визначилися. Продовжити навчання в НУБіП України виявили бажання поки що 17 %.
    Серед пропозицій до адміністрації коледжу варті уваги покращення харчування в їдальні, умов проживання в гуртожитках, збільшення домінанти на практичне навчання. Особливо приємно було читати слова вдячності за роботу педагогічного колективу, побажання успіхів у подальшій роботі з студентською молоддю.
     Детально результати анкетування будуть обговорені на найближчому засідання педагогічної ради.
На завершення Світлана Ігорівна подякувала усім за зустріч і висловила сподівання конструктивної і плідної співпраці студент-викладач-батьки на майбутнє.

О.М. Лещишин,
завідувач навчально-методичного кабінету


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook