Памятні дати нашої історії

6 листопада 2016, 22:56
Цього року в Україні відзначають визначні дати для нашої країни, а саме 72-а річниця визволення України та 73-я річниця визволення міста Києва від німецько-фашистських загарбників.
 
Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі. 28 жовтня виповнюється 72-а річниця визволення України, від фашистських загарбників у роки війни. Це був кульмінаційний момент для всього українського народу в його боротьбі з загарбниками.
Битва за Дніпро тривала чотири місяці з серпня по грудень 1943 р., ставши однією з наймасштабніших операцій світової історії. У боях було задіяно близько чотирьох мільйонів людей з обох сторін. Лінія фронту становила приблизно 1 400 км, загальні втрати (убиті, поранені і полонені) складають від 1 до 2,7 млн. людей. Якщо вважати битву за Дніпро однією операцією, то жертви перевищать найкривавішу військову операцію людства – битву під Сталінградом.
 
6 листопада 1943 р. об’єднанні армії українських військ в ході «Київської наступальної» операції, яка тривала з 3-го до 13 листопада 1943 р., визволили столицю України від  німецько-фашистських загарбників. Страшний період окупації завершився.
 
З нагоди святкування пам’ятних дат та вшанування Героїв, що поклали своє життя за нашу країну, доцентом кафедри історії і політології Хвіст В.О. під час лекційних занять 1-3 листопада 2016 року, з допомогою технічних засобів унаочнення, було представлено до перегляду документальний фільм «Битва за Київ» студентам перших курсів економічного факультету, факультету інформаційних технологій, ННІ лісового і садово-паркового господарства. Після перегляду студенти жваво й з щирою цікавістю долучилися до обговорення побаченого матеріалу.
 
 
Доцент кафедри історії
і політології Наталія Ісакова

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook