Профорієнтаційна робота факультету тваринництва та водних біоресурсів досягнула Тернопільщини

2 листопада 2016, 17:53

     В рамках виконання програми «Голосіївська ініціатива 2020» напряму 2 та з метою поширення серед випускників шкіл інформації про НУБіП України доценти кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин та конярства і бджільництва факультету тваринництва та водних біоресурсів Головецький І. та Себа М. були відрядженні у найбільш віддалені райони Тернопільщини, а саме Заліщицький, Бучацький та Монастириський.

Райони з позначками, у яких проведено профорієнтаційну роботу

    В ході поїздки найбільш віддаленими районами Тернопільщини було проведено зустріч зі школярами 10-х і 11-х класів у 9 загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів. В кожній школі зустріч розпочиналась зі спілкування з директором.

   Першою школою було обрано Подільську ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Поділля, Заліщицький р-н. директор Рижевська Оксана Василівна.

 

Профорієнтацію розпочато у Подільській ЗОШ

   В подальшому були зустрічі у Кошилівській ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Кошилівці, Заліщицький р-н., директор Чмола Ганна Федорівна.

 

Фото на згадку у Кошилівській ЗОШ

    Дорогичівська ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Дорогичівка, Заліщицький р-н., директор Войтишин Надія Іванівна;

Перегляд фільму про факультет у Дорогичівській ЗОШ

    Садківська ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Садки, Заліщицький р-н., директор Стасюк Наталія Богданівна;

 

Зустріч з учнями Садківської ЗОШ

    Хмелівська ЗОШ І-ІІ ступеня с.Хмелева, Заліщицький р-н., директор Горовецький Василь Михайлович;

    Язловецька ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Язловець Бучацький р-н., директор Тимчишин Лілія Миколаївна,

Із захопленням слухають про університет учні Трибухівської ЗОШ

     Озерянська ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Озеряни Бучацький р-н., директор Боднар Степан Степанович

 

З цікавістю йде перегляд фільму про факультет у Озерянській ЗОШ

   Останньою школою було обрано Коропецьку ЗОШ І-ІІІ ступеня ім. М. Каганця, смт. Коропець Монастириський р-н., директор Лукасевич Віра Михайлівна.

 

Профорієнтація відбувається на уроці фізики

   Хочеться відмітити, що селище Коропець розміщене у Національному природничому парку Дністровський каньйон – утворений річкою Дністер. Тут Потоцькі заклали чарівний парк зі старовинними деревами в три обхвати. А наскільки прекрасні каскадні водоспади й струмки! «Дівочі сльози» вважається одним із самих мальовничих водоспадів. При в’їзді у селище відкривається чарівний вид на долину Дністра. Подолавши велике водне кільце в очі кидається порослий моховинням грот, по якому стікають прозорі струмочки. Розбиваючись об скелі, вони мільйонами краплинок падають вниз й дають початок чарівним фарбам райдуги. Це місце називають раєм!

    Окрім шкіл також було відвідано Бучацьке професійно-технічне училище м. Бучач де серед учнів училища розповсюджено профорієнтаційні матеріали. Адже головним напрямком освітньої діяльності даного училища є підготовка фахівців для сільського господарства зокрема операторів машинного доїння та фахівців для галузі бджільництва.

Перед центральним входом у навчальний корпус ПТУ №22

     У кожній із вищенаведених шкіл розпочиналась зустріч із знайомства та розповідей про структуру факультету, перспективу вступу, навчання та подальшого працевлаштування, а також представлено відеоролик та презентацію про факультет, зручне розташування, насичене дозвілля, можливість стажування за кордоном та багато іншого.

   Учням цих шкіл було роздано інформаційний матеріал про факультет, університетську газету та окрему інформацію про підготовку спеціалістів для галузі тваринництва рибництва та бджільництва на факультеті європейського зразка в НУБіП України.

   Кілька слів про логістику проведеної роботи. Перш за все було сплановано маршрут таким чином щоб охопити максимальну кількість шкіл з мінімальними затратами часу та мінімальною відстанню. Потім враховано час (приблизно до 15.00 год.) занять у школах. Розраховано час популяризації факультету та університету та час переміщення між навчальними закладами, що складав у середньому 1 год 45 хв. Таким чином за один робочий день відвідували до 5 навчальних закладів. На завершення хочеться відмітити, що за весь період було подолано 1290 км і не дарма, адже отримано велике задоволення від спілкування зі школярами та викладачами.

 

На старті та фініші профорієнтації Тернопільщиною

    Хоча масових ствердних відповідей від школярів про майбутній вступ до нашого ВУЗу і не отримано, але є сподівання про успішно проведену профорієнтаційну роботу, яка буде запорукою відмінного результату вступної кампанії, оскільки інформації про НУБіП України, зокрема про факультет тваринництва та водних біоресурсів учні відвіданих нами закладів не мали.

М. Повозніков, завідувач

кафедри конярства і бджільництва

 

А. Гетя, завідувач

 

кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook