Участь викладачів кафедри в міжнародній науково-практичній конференції «Аграрна політика України в умовах глобальних продовольчих та фінансово-економічних викликів»

25 жовтня 2016 року

20-21 жовтня 2016 року в Національному університету біоресурсів і природокористування України була проведена міжнародна науково-практична конференція «Аграрна політика України в умовах глобальних продовольчих та фінансово-економічних викликів» присвячена 65-річчю економічного факультету НУБіП України.
       Проведення міжнародної науково-практичної конференції було обумовлено необхідністю висвітлення питань аграрної політики України в умовах глобальних продовольчих та фінансово-економічних викликів.
      В конференції прийняла участь кафедра біржової діяльності, яка представляла секцію № 3 «Біржова діяльність на товарних та фінансових ринках».
Тематики секції: Проблеми розвитку біржового товарного ринку в Україні, модернізація розрахунково-клірингової діяльності – дієвий напрям розбудови інфраструктури ринку цінних паперів України, біржова торгівля товарними деривативами на аграрну продукцію у контексті світової глобалізації товарних і фінансових ринків, цінові тренди на пшеницю на світових біржах та в Україні, реформування інфраструктури національного фондового ринку, кризи фінансового ринку в умовах глобалізації потоків капіталів, система електронних торгів арештованим майном.
     На конференції виступили: в.о. завідувача кафедри біржової діяльності, к.е.н., проф., заслужений діяч науки і техніки України Солодкий М.О., який наголосив у своєму виступі на актуальність обраної теми секції «Біржова діяльність на товарних та фінансових ринках» в розрізі доповіді про проблеми розвитку біржового товарного ринку в Україні, професор кафедри біржової діяльності НУБіП України, доктор економічних наук Резнік Н.П. продовжуючи у своїй доповіді значимість зазначених проблем, наголосила, що дієвим напрямом розбудови інфраструктури ринку цінних паперів України є модернізація розрахунково-клірингової діяльності, доцент кафедри біржової діяльності НУБіП України, кандидат економічних наук – Яворська В.О. розкрила актуальність біржової торгівлі товарними деривативами на аграрну продукцію у контексті світової глобалізації товарних і фінансових ринків, доцент кафедри біржової діяльності НУБіП України, кандидат економічних наук – Панкратова Л.Л. висвітила стан та проблему цінових трендів на пшеницю на світових біржах та в Україні, асистент кафедри біржової діяльності НУБіП України, кандидат економічних наук – Хміль Н.В. акцентувала увагу на питаннях реформування інфраструктури національного фондового ринку та вказала на необхідність подальшого вдосконалення регулювання інфраструктури національного фондового ринку, доцент кафедри біржової діяльності НУБіП України, кандидат економічних наук – Шиндирук І.П. відмітив, що надалі продовжуються кризи фінансового ринку в умовах глобалізації потоків капіталів.
       Під час роботи секції відбулися презентації та обговорення стендових доповідей, презентація доповідей науково-педагогічних працівників та гостей.
Засідання секції № 3 «Біржова діяльність на товарних та фінансових ринках» зазначає, що не дивлячись на деякі покращення функціонування в біржового ринку в країні стан розвитку особливо товарного ринку викликає стурбованість та вимагає негайного прийняття радикальних мір та системи організаційних заходів по його розбудові. Сьогодні незаперечним фактом залишається те, що в країнах з розвинутою ринковою економікою, куди ми наполегливо намагаємось приєднатись, біржовий ринок є невід’ємною і основною складовою товарного ринку. Життєва необхідність у цьому ринку обумовлена виконанням ним надзвичайно важливих функцій для ринкової економіки, а саме: концентрація попиту і пропозиції в просторі і часі, прозорість ціноутворення, прогнозування майбутньої цінової кон’юктури, управління ціновими та іншими видами ризиків, пов’язаних з виробництвом, зберіганням та реалізацією товару, перерозподіл та стабілізація товарних і фінансових потоків, і саме основне - сприяння стабілізації економіки як на макро так і на мікроекономічному рівнях.


Підготував: Солодкий М.О.
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook