Всесвітній день етики від Ради Карнегі (Carnegie Council)

19 жовтня 2016, 13:30

Чи треба сьогодні перейматися морально-етичними  питаннями? Хто визначає, що є етичним, а що ні? Які основні принципи етики? Ці й та інші питання стали предметом розмови старшого  викладача кафедри Людмили Березової з магістрантами  механіко-технологічного факультету на семінарі-тренінгу на тему "Етичні рішення" 18 жовтня 2016 р. Захід відбувся в рамках  третього щорічного Всесвітнього дня етики, що його оголосив Carnegie Council for Ethics in International Affairs, міжнародна організація, місією якої поширення просвітніх ресурсів з міжнародної етики у світі.

Під час семінару розглядалися як загальноетичні питання, так і ті, що стосуються  етичних стандартів професійної поведінки. Студенти дійшли згоди, що поведінка сучасного студента має регулюватися  Етичним кодексом, метою якого є пропаганда морально-етичних норм і правил  відповідно до принципів рівності, справедливості, полікультурності, плюралізму думок, поваги до людської гідності, особистої та професійної відповідальності.

Відрадно, що в такий спосіб студентство НУБіП приєдналося до глобального діалогу на тему етики і моралі, що як ніколи є актуальним у сучасному світі.

Подію висвітлено у мережі Global Ethics Network серед подібних просвітніх заходів, що відбуваються у різних куточках нашої планети:

http://www.globalethicsnetwork.org/profiles/blogs/ethical-decision-making-workshop-for-technical-students

к. філол. н., ст. викладач, Юлія Дем’янова

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook