Українські ІТ-стартапи: перпективи та ризики

10 жовтня 2016, 9:55

     Студенти І курсу факультету інформаційних технологій під час вивчення дисципліни Інформаційні технології мали змогу 7.10.2016 року зустрітись із Дмитром Осипою, учасником команди Pixpie (https://www.pixpie.co/), яка стала переможцем 50 битви українських стартапів (з додатковою інформацією можна ознайомитись за посиланням: https://startup.ua/news/pixpie-bystro-kachestvenno-i-udobno-zagruzit-media-kontent-v-vash-telefon.html).

 

      Дмитро поділився із першокурсниками власним досвідом: розповів, де і як навчався; як одержав першу роботу; як створив власну компанію. Цікаво те, що різниця у віці між студентами і Дмитром не значна (йому всього 25 років), тому і поради були конкретними, а мова спілкування – невимушеною. Так, студенти одержали ще одне підтвердження важливості знання англійської мови, постійного самовдосконалення  і прагнення стати справжнім професіоналом, оскільки навчитись можна лише самостійно – жоден ВНЗ чи відвідування курсів не забезпечить гідну роботу. Також Дмитро розповів про особливості стартапів, зокрема українських.
     Студентів цікавили питання затребуваності знання різних мов програмування, як набути практичний досвід, як шукати роботу і на яку заробітну платню можна «розраховувати».  Дмитро відповів на усі запитання. Він також зазначив, що на сьогодні в Україні можна себе комфортно почувати і у професійному, і у фінансовому плані. Але для цього треба бути професіоналом.
      Саме такими ми бачимо наших студентів у майбутньому.  

 Олена Кузьмінська,
 доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій  
    

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook