Науковий гурток "Ветеринарна фармакологія і фармація"

Доцент кафедри фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії, доктор ветеринарних наук:
Деркач Ірина Михайлівна

 

Історія діяльності студентського наукового гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація» тісно пов'язана з історією кафедри, а отже бере свій відлік з 1941 року. У вересні того року після евакуації Київського ветеринарного інституту у м. Свердловськ (нині Єкатеринбург) завідувачем двох самостійних кафедр – фармакології та токсикології – став старший викладач, пізніше кандидат ветеринарних наук Баженов Сергій Васильович, який і очолював гурток, який спочатку функціонував як гурток фармакології та токсикології.

Після повернення в Київ у 1948 р. була створена кафедра фармакології і токсикології, яку очолював доцент Баженов С.В. до об’єднання її з кафедрою патофізіології (1957 р.) під керівництвом професора Вашетко М.П. У 1959 р. знову відбулася реорганізація кафедр, наслідком якої стала кафедра фармакології, патофізіології та паразитології, яку очолював до 1979 р. професор Баженов С.В.
У 1979 р. за пропозицією професора Баженова С.В. завідувачем кафедри фармакології і токсикології було обрано доцента Хмельницького Г.О., нині д. вет. н., проф., члена-кореспондента, академіка НААН, Заслуженого діяча науки і техніки України. Григорій Олександрович Хмельницький постійно опікувався студентським науковим гуртком.

З 2006 по 2015 р. гурток очолювали доценти Панько М.Ф., Іщенко В.Д. З 2015 р. до нині гуртком опікується доцент Деркач І.М.
Основний напрямок науково-дослідної роботи є актуальні питання сучасної фармакології та фармації у ветеринарній медицині. Гуртківці кафедри, активні та мобільні науковці, успішно виступають на наукових форумах та захищають магістерські роботи.

Структура гуртка "Ветеринарна фармакологія та фармація" сьогодні:

Публікації гуртківців у журналах, що входять до міжнародних  баз Scopus/Web of Science 

Публікації гуртківців у фахових журналах України

 

Гуртківці - доповідачі та учасники Міжнародних конференцій в Україні та за кордоном

        

              


Новини

Всі новини

Оголошення

Всі оголошення

Події

Всі події
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook