Візити фахівця з міжнародного агроконсалтингу з Абердинського університету (Шотландія) доктора Єріка Боа на Голосіїську навчально-дослідну пасіку, навчально-дослідне господарство НУБІП України "Агростанція" та ОВ «Київбджолопром»

25 вересня 2016 року
НУБіП України

        22 та 23 вересня  2016 року гість кафедри аграрного консалтингу та сервісу доктор Ерік Боа, фахівець з міжнародного агроконсалтингу з Абердинського університету (Шотландія) продовжив своє знайомство з нашим університетом.

Це перший візит Доктора Еріка Боа в Україну, тому його щирим бажанням було більше дізнатися про аграрний сектор нашої країни, її традиції та інноваційні напрями розвитку.

Саме тому, першою в програмі була Голосіїська навчально-дослідна пасіка, де наш гість на власні очі побачив, в яких чудових умовах, на практиці, глибоко та усестороннє наші студенти вивчать бджільництво – традиційний і найдавніший з українських  промислів.     

 

 

   

 

Доктор ознайомився з сучасними лабораторіями кафедри конярства та бджільництва, пройшовся мальовничими куточками пасіки, вперше в житті дізнався про інноваційний напрям сільського туризму – апітуризм – прийшов у  захват від  апіхатинки та можливостей оздоровлення людини за допомогою бджіл.

В навчально-дослідному господарстві НУБІП України  "Агростанція" доктор Боа зустрівся з керівництвом, відвідав дослідні ділянки сільськогосподарських культур - кукурудзи, соняшнику та цукрового буряку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наш гість, який консультував у всіх куточках світу, був вражений насиченим темним кольором українських грунтів. За його словами, такий колір, який  свідчить про надзвичайну родючість, він побачив уперше в житті.

Знайомтсво з українським бджільництвом було продовжено ОВ "КИЇВБДДЖОЛОПРОМ" в с. Боярка. Керівник господарства, Домбровський Валерій Петрович радо зустрів гостей, провів екскурсію по виробництву та розповів про власну, унікальну технології виробництва вощини, особливості виготовлення вуликів та різноманітного пасічного обладнання і ознайомив з широким асортиментом своєї продукції.


 

Доктор Боа був приємно вражений самобутністю українського бджільництва і знов, як і на Голосівській пасіці, йойого увагу привернули чудово розписані апіхатки та унікальні можливості апітуризму!

 

 Доцент кафедри аграрного

консалтингу та сервісу

Локутова О.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook