Міжнародний симпозіум у Чеській Республіці за участі НПП кафедри Олександра Поліщука

17 вересня 2016, 15:54

 

25 - 27 серпня вчених з України, Чеської Республіки, Словаччини та Польщі зібрав VIII Оломоуцький симпозіум україністів Середньої і Східної Європи (м. Оломоуц, Чеська республіка). Ініціативу проведення 2-денного наукового засідання традиційно взяла на себе кафедра україністики одного з найстарших у Чеській Республіці вузів ‒ Оломоуцького університету імені Палацького. Після Карлового університету в Празі та університету імені Масарика в Брно Оломоуцька кафедра є третім у Чеській Республіці центром україністики.
Кафедру англійcької мови для технічних та агробіологічних спеціальностей представляв к. філол. наук старший викладач О. Поліщук.


Українська наукова проблематика розглядалась на симпозіумі в аспектах – мовознавства, літературознавства та питаннях мистецтва і культури. Важливо, що в засіданнях взяли участь учені з найбільших українських вузів Києва, Харкова, Львова та ін. Було виголошено понад 30 виступів. Цифра промовиста сама за себе, хоча, звичайно, справа не тільки у статистиці. Найголовніше в тому, що інтерес до України, її історії, літератури, проблем художнього перекладу, культурного обміну не спадає. Як зазначили учасники симпозіуму, в останні роки з´явились нові аспекти україністики, скажімо, економічний чи медіальний, імпульс яким дають об´єктивні економічні й політичні процеси, що відбуваються в Україні.


Перебіг восьмого симпозіуму україністів та увага до нього засвідчили потужну силу українського слова в сучасній Чехії, активну підтримку україністичних досліджень в університетах цієї країни, повноцінне входження україністичних студіювань в загальночеський мовно-культурний простір.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook