Випускники-2016 року: «Найцікавіше і найкраще вчитися в магістратурі за спеціалізацією «Лабораторна справа»

8 липня 2016 року

30 червня 2016 року відбувся успішний випуск 5 студентів магістратури за напрямом підготовки 8.11010101 – «Ветеринарна медицина», спеціальністю ОКР Магістр 8.11010101 – «Ветеринарна медицина» за спеціалізацією «Лабораторна справа», двоє з них: Є.С. Лугова (http://nubip.edu.ua/node/22134) і А.П. Цвіліхівський, закінчили навчання на ветеринарному факультеті з відзнакою, а решта – на добре.
Випускники-магістранти: Єсенія Лугова, Роман Пальонко, Ірина Стельмащук, Сергій Фофонов, Андрій Цвіліхівський, вдячні всьому колективу кафедри біохімії імені академіка М.Ф. Гулого на чолі з професором В.А. Томчуком за працю, зусилля та наданий досвід і знання, які безсумнівно стануть у нагоді в майбутньому.

Випускники магістратури, професор кафедри Лілія Григорівна Калачнюк і провідний інженер Леся Вікторівна Клементьєва у міжкафедральній навчально-науковій лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень

Лекції, робота в лабораторії і виїзні заняття, зокрема з дисципліни «Спеціальна біохімія», були дуже цікавими і повчальними для всіх студентів магістратури факультету ветеринарної медицини.
На заняттях, проведених у міжкафедральній навчально-науковій лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень, в Українській лабораторії якості та безпеки продукції АПК та в лабораторіях Інституту біохімії імені О.В. Палладіна НАН України й Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, студентам краще вдалося зрозуміти теоретичний матеріал та освоїти окремі методи з дисципліни «Спеціальна біохімія».
В Інституті біохімії імені О.В. Палладіна НАН України (http://nubip.edu.ua/node/20831) відбулося знайомство з електрофоретичними методами аналізу, центрифугуванням у біотехнологічних дослідженнях, можливостями проточного цитофлуориметра COULTER®EPICSTM XLTM, оптичних приладів і мас-спектрометра Voyager-DE TM PRO Biospectrometry TM.
Лекційний матеріал, презентації, фільми та робота в міжкафедральній навчально-науковій лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень під керівництвом професора кафедри д.б.н. Л.Г. Калачнюк дала змогу на практиці краще зрозуміти основи електрофоретичного методу й інших методичних підходів, що використовуються в біохімічних дослідженнях.

Освоєння основ електрофоретичного методу

Студенти мали нагоду два дні працювати в Українській лабораторії якості та безпеки продукції АПК, де на практиці ознайомилися з методами і методичними підходами, що використовуються в біотехнології. Старший науковий співробітник к.б.н. Людмила Мар’янівна Іщенко продемонструвала на прикладі полімеразно-ланцюгових реакцій (ПЛР) і їх модифікацій - ПЛР реального часу, де можуть використовуватися реплікаційні процеси клітини. Студенти під керівництвом старших наукових співробітників Василя Сергійовича Гончаренка і Наталії Миколаївни Шимко власноруч приготували поліакриамідні гелі, в яких були розділені фракції білків за допомогою електрофорезу для наступного вестерн-блот аналізу.

Виконання електрофорезу, яке було неможливим за сприяння працівників УЛЯБП АПК: с.н.с., к.б.н. Л.М. Іщенко, старших наукових співробітників В.С. Гончаренка і Н.М. Шимко

У лабораторії біосинтезу білка Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, завідувач якої - професор, д.б.н. Борис Сергійович Негруцький, студенти освоювали вестерн-блот аналіз, спостерігаючи за його виконанням старшим науковим співробітником, к.б.н. Ларисою Василівною Порубльовою.

Набуття досвіду з виконання вестерн-блот аналізу

Магістранти ФВМ, завідувач лабораторії біосинтезу білка, професор, д.б.н. Б.С. Негруцький, с.н.с., к.б.н. Л.В. Порубльова, професор кафедри, д.б.н. Л.Г. Калачнюк

Одностайна думка випускників магістратури 2016 року за напрямом підготовки 8.11010101 – «Ветеринарна медицина», спеціальністю ОКР Магістр 8.11010101 – «Ветеринарна медицина» за спеціалізацією «Лабораторна справа»: «Найцікавіше і найкраще вчитися в магістратурі за спеціалізацією «Лабораторна справа». Приходьте навчатися в магістратуру на кафедру біохімії імені академіка М.Ф. Гулого».

Єсенія Лугова, Роман Пальонко, провідний інженер міжкафедральної лабораторії Л.В. Клементьєва, професор кафедри Л.Г. Калачнюк, Андрій Цвіліхівський, Ірина Стельмащук, Сергій Фофонов
 


Є.С. Лугова, староста групи студентів-випускників
магістратури 2016 року за спеціалізацією «Лабораторна справа»
Л.Г. Калачнюк, доктор біологічних наук,
професор кафедри біохімії ім. акад М.Ф. Гулого

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook