Вітаємо Шостака Анатолія Вікторовича з присвоєнням Почесного звання «Заслужений працівник освіти України»

30 червня 2016, 16:57
НУБіП України

Шостаку Анатолію Вікторовичу – доценту кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка, кандидату соціологічних наук, професору із спеціальності «Соціологія управління» Указом Президента України №276/2016 від 25 червня 2016 року присвоєно Почесне звання «Заслужений працівник освіти України»

   В Указі Президента сказано чітко і лаконічно: «За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм постановляю: Присвоїти Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» Шостаку Анатолію Вікторовичу. Звичайно, це визнання на державному рівні результатів його багаторічної, нелегкої праці, заслуг і здобутків. Де б він не був – чи то на виробництві (10 років), чи то у війську (3 роки), чи то на цілині (4 роки), чи то в гарячих точках – він завжди трудиться з повною самовіддачею За вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу, багаторічну сумлінну працю і досягнення у науковій, навчальній та виховній роботі нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2003); золотою медаллю імені Макса Вебера (Medal of Maximilian Weber) «За признанный мировым сообществом вклад в социологическую науку и образование». (Німеччина, 2014).
   Освітянин-новатор, науковець, педагог Анатолій Вікторович Шостак завжди у творчому пошуку. У 2006 р., під час стажування у всесвітньовідомій фірмі Bosch Rexroth AG (Німеччина, м. Ельхінген), вивчав розробку і виробництво аксіально- поршневих гідромашин, їх ринок збуту, ознайомився з німецьким досвідом підготовки кадрів різного рівня. В цілому, А. В. Шостак понад 30 років поєднує викладацьку діяльність із прикладною методикою, займається розробкою і впровадженням у навчально-виховний процес методів активного навчання, зокрема, ділових ігор; працює у напрямі мотиваційного менеджменту, інформаційних технологій та наукометрії. Розробив унікальну методику оцінювання професійної діяльності науково- педагогічних працівників та структурних підрозділів навчальних закладів І-IV рівнів акредитації з подальшим визначенням їх рейтингу. Окрім НУБіП України, методика впроваджена у НТУ «КПІ» та ще десятках ВНЗ України й країн СНД.
   Понад 25 років А. В. Шостак очолював найбільшу в університеті профспілкову організацію Технічного навчально-наукового інституту, за що отримав найвищу нагороду ФПУ — нагрудний знак «Профспілкова відзнака»; є головою правління Товариства аграрних інженерів НУБіП України Української асоціації аграрних інженерів. Член Вченої ради механіко-технологічного факультету НУБіП України. Автор близько 300 наукових праць, під його науковим керівництвом успішно захистилося понад 500 студентів.
   Наукові праці вченого відзначені медалями, дипломами та сертифікатами багатьох міжнародних виставок. Нагороджений найпрестижнішими орденами ЄС LABORE ET SCIENTIA — «Працею і знаннями» та PRIMUS INTER PARES — «Перший серед рівних» (Німеччина, м. Мюнхен), медаллю Святого Володимира АН ВО України, нагрудними знаками «Відмінник освіти України», «Відмінник інженерної служби України», Срібною медаллю ім. В. І. Вернадського, Золотою медаллю «За новаторскую работу в области высшего образования», визнаний «Кращим освітянином України 2010 року». Лауреат відзнаки «Залиш мені в спадщину думку найвищу», трудової відзнаки «Знак Пошани». Удостоєний почесних звань «Заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України», «Заслуженный работник науки и образования» (Росія), Почесний доктор наук SCIENCE, HONORIS CAUSA. Нагороджений дипломами всеукраїнської програми «Національні лідери України». У 2015 році «за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви» Патріархом Київським і всеї Руси-України нагороджений «Орденом святих Кирила і Мефодія». Життєве кредо: «Стережись байдужих — саме від їхнього мовчазного неспротиву твориться все зло на світі».
   Колектив механіко-технологічного факультету пишається здобутками і визнанням заслуг Анатолія Вікторовича, щиро зичить йому міцного здоров’я, радості від життя, творчого довголіття і подальших успіхів на благо університету і України!

Декан МТФ, професор Я. М. Михайлович
 

Стаття: Анатолій Шостак. Нелегкий шлях до суспільного визнання

 


 День Конституції - 2016.Колонна зала КМДА. Урочисте вручення урядових нагород
Нагороду Шостаку А.В.вручає мер Києва, всесвітньовідомий чемпіон В.В. Кличко
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook