Соціальний педагог – вибір на все життя

1 липня 2016, 14:43

Завершилась навчальна (соціально-педагогічна) практика, яку при Київському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проходили студенти другого курсу напряму підготовки «Соціальна педагогіка» гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України. Підсумки підведено, звіти складено, характеристики керівниками від бази практики підписано… Здавалось би, всі завдання виконано і студенти попрощалися з дружньою установою. Але попереду – день молоді… І студенти запропонували керівництву центру свою допомогу.

26 червня 2016 року Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, МГО «Право на здоров’я»в серці Києва на Хрещатику організували чудовий захід з безкоштовного консультування та тестування на ВІЛ/СНІД, а також здійснили презентацію соціально-мистецької виставки «ЯЄ», де на фоні яскравих силуетів людей, у фокусі уявної лінзи, здійснено розповідь ВІЛ-інфікованих.

  

Волонтери (Пекарева Вікторія, Мороз Анна, Ємець Вікторія, Бойчук Антоніна, Яценко Антон) разом зі спеціалістами центру проводили профілактичну роботу серед молоді щодо попередження ВІЛ/СНІД, гепатитів, туберкульозу, вживання наркотичних і психоактивних речовин, популяризування засобів контрацепції.

На спеціально обладнаному майданчикупрацювала мобільна амбулаторія для безкоштовного, анонімного, конфіденційного і швидкого тестування на ВІЛ/СНІД. Всі бажаючі мали можливість пройти тестування за номером, котрий надавався зареєстрованому на тестуванні. Результати були готові протягом 10-15 хвилин. При позитивному результатові, психолог надавав вичерпну інформаціюі допомагав клієнтові в першу мить впоратися з емоціями від почутого.

 

На проходження тесту з вияву статусу ВІЛ-інфікуваннябуло надано 100 комплектів, якіусі були пройдені. В акції брали участь усі охочі віком від 14 років. Представниками ЗМІ з цього приводу було проведено інтерв’ювання спеціалістів. Свідома молодь і люди старшого віку залюбки цікавилися інформацією та долучалися до обговорень.

Відвідав майданчик і міністр молоді і спорту України І. Жданов, який залишився небайдужим до відданої роботи волонтерів з профілактики ВІЛ/СНІД.Щирі та теплі любові слова було адресовано ним саме волонтерам. Розкриваючи свій статус, волон¬тери добро¬зичливі до оточуючих, піклуючись про життя кожного. «ВІЛ-тест – це перший крок до здорового життя. Роби це два рази на рік» – закликають волонтери.
На чолі з директором КМЦСССДМ Колобовою Я.В. спеціалісти центру ще раз підтвердили і довели свій професіоналізм і закоханість у таку вкрай важливу та потрібну роботу.

Попри спеку, Пекарева Вікторія, Бойчук Антоніна, Ємець Вікторія, Мороз Анна, Яценко Антон як волонтери здобули багатий досвід комунікації з найрізноманітнішими людьми, проводивши консультування серед зацікавленої аудиторії та поширення інформації про профілактичні заходи, напрями діяльності центру соціальних служб тощо.

Керівник практики від університету
Тверезовська Н.Т., д.пед.н., професор
кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook