ПРОФОРІНТАЦІЙНА РОБОТА АГРОБІОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА МАЙБУТНЄ

19 червня 2016 року

У межах проекту «STEM – освіта агробіологічного профілю» Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України 16 червня 2016 року науково-педагогічні працівники агробіологічного факультету провели професійно-орієнтовані практикуми для учнів ЗОШ. Найталановитіших учнів 9-11 класів в Україні урочисто привітали декан агробіологічного факультету, професор Забалуєв Віктор Олексійович і завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна, професор Бикін Анатолій Вікторович.

Доцент кафедри ґрунтознавства і охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули Тонха Оксана Леонідівна провела практикум із досліджень грунтів у польових умовах для талановитої молоді.

Разом із доцентом кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Бордюжею Надією Петрівною учнівська молодь розглянула методи діагностики живлення рослин, провела хімічну листову діагностику рослин картоплі та капусти, визначила рівень нітратів у огірках і помідорах. Крім того, учні навчились розраховувати норми внесення вапнякових матеріалів і добрив відповідно до результатів діагностики, ознайомились із роботою та здобутками кафедри у сфері агрохімічного сервісу підприємств.

 

Обдаровані діти із допитливістю та захопленням виконали практичні завдання, а також виявили цікавість до здобутків кафедр та майбутнього навчання за агробіологічним профілем за спеціалізацією «Агрохімія і ґрунтознавство». За результатами роботи практикумів учні були нагороджені сертифікати МОН України.

Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва
Бордюжа Надія Петрівна

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook