Участь кафедри у святкуванні Дня університету

30 травня 2016, 10:26
НУБіП України

День університету 27 травня став справжнім святом і для студентів, і для співробітників, і для гостей. Звичайно, усі наші свята кафедра культурології прикрашає і своєю участю.

Так у наметі гуманітарно-педагогічного факультету проводились майстер-класи   майстер-класи із сервірування столу та мистецтва створення малюнків на воді – ебру. Умілі майстрині своєї справи доценти Тетяна Михайлівна Мисюра і Ярина Василівна Пузиренко  захопили і дітей, і дорослих оригінальними (і смачними !) композиціями із фруктів, а ще таким  оригінальним мистецтвом, про котре знає не кожен- малюванням на воді. Залучився до нього і ректор університету – Станіслав Миколайович Ніколаєнко.

… А потім був гала-концерт ХХХУ фестивалю художньої творчості «Голосіївська весна-2016» -  і ми ще один раз згадали тижневий фестивальний марафон,  до котрого приєдналися вже і колективи відокремлених підрозділів НУБіП.

Звичайно, усі з нетерпінням чекали оголошення результатів фестивалю і нагородження номінантів та переможців, але досвідчені ведучі Дарія Орєхова та Василь Смертюк з гідністю тримали інтригуючу паузу: мовляв, все, що заслужили, творчі команди отримають, а на кращих з кращих варто подивитися!

Концерт запалив одразу, бо розпочала його цікава творча команда факультету конструювання і дизайну. І, здається, слова про рідний НУБіП, покладені на впізнавану музику, скоро знатимуть не лише студенти цього факультету. «Кадриль» і   «Ківак», «Веснянка» і «Гуляння»,  вокальні композиції «Вечір» і «Тобі, Україно» - і глядачі та слухачі уже у вихорі творчості.

 Проте молодість, пристрасть і азарт не дали забути і про болючі, але такі важливі для нашого сьогодення теми – миру і війни,  пам’яті і забуття, життя і щасливого майбутнього . Вимогливе журі відібрало для їх творчого висвітлення  дуже проникливі і талановиті композиції, тому навіть у атмосфері свята  вдалося викликати абсолютну тишу піснею «Повертайся живим» у виконанні Оксани Ткачової з Бережанського агротехнічного інституту та «Листом до сина» від Наталії Поліщук з юридичного факультету. Хоча у такій же тиші глядачі спостерігали і акробатичну композицію «Молода Січ», представлену Ірпінським економічним коледжем.

А родзинкою програми став виступ гостей із Вроцлава із прекрасною «Сальсою».   А потім були і тарантелла, і іспанські ритми, і індійський танець, і танго пристрасті. До речі, викладачі Бережанського агротехнічного коледжу достойно перейняли естафету юридичного факультету та факультету землевпорядкування, де НПП також полюбляють танго (пригадайте минулорічний конкурс «НУБіП»  запалює зірки»!). Лірична «Під небом Парижа» змінила  «Pussycat Dolls-Sway», інструментальне лібертанго – романтична пантоміма, іспанську мову змінювала італійська і для присутніх гостей  прозвучала польська, адже недавно вокальний колектив нашого університету відвідав Вроцлавський університет.

І навіть злива, що так раптово перебила чудовий концерт, не змогла перебити чудового настрою: «артисти» ще довго доспівували українські і польські пісні у спортивному комплексі університету.

А результати творчих поєдинків такі:

-             володарями 3-ї премії стали  колективи Ірпінського економічного коледжу, факультету конструювання і дизайну, факультету тваринництва і водних біоресурсів, економічного факультету;

-             володарями 2-ї премії журі визнало Ніжинський агротехнічний інститут. юридичний факультет факультет та ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України;

- лауреатами 1-ї премії є Бережанський агротехнічний інститут та гуманітарно-педагогічний факультет.

Найвищу відзнаку фестивалю – ГРАН-ПРІ завоював факультет аграрного менеджменту, котрий наступного року зможе відпочити, взявши участь у фестивалі у якості почесного переможця, як цього року – факультет ветеринарної медицини. А особливий приз – ПРИЗ СУДДІВСЬКИХ СИМПАТІЙ завоював факультет інформаційних технологій.

   І хоча свято закінчилося, з нетерпінням чекатимемо його наступної сторінки - фестивалю тридцять шостого.

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook