Підписано угоду про співпрацю з Дипломатичною академією України

15 червня 2016 року

     15 червня 2016 року в рамках розширення співпраці Національного університету біоресурсів і природокористування Україниз вищими навчальними закладами відбулася зустріч ректора університету Станіслава Ніколаєнка з ректором Дипломатичної академії України при МЗС України В’ячеславом Ціватим.

      Дипломатична академія України при Міністерстві закордонних справ України була створена у 1995 році з метою підготовки кваліфікованих кадрів для Міністерства закордонних справ України та інших органів державної влади, що займаються питаннями зовнішніх зносин.
     На сучасному етапі розвитку вищого навчального закладу реалізацію його основних завдань покладено на чотири випускові кафедри(дипломатичної та консульської служби, зовнішньої політики і дипломатії, міжнародної економіки та економічної дипломатії, регіональних систем та європейської інтеграції, іноземних мов). 

     Не зважаючи на досить коротку історію порівняно з нашим університетом, за період свого існування Дипломатична академія набула значного досвіду у підготовці фахівців для дипломатичної та консульської служби Міністерства закордонних справ України та інших державних органів України, що займаються питаннями вітчизняної зовнішньої політики.

     Студенти та слухачі академії отримують ґрунтовну загальнотеоретичну та практичну підготовку з теорії, історії та практики дипломатії, теорії та актуальних питань міжнародних відносин і зовнішньої політики, європейської проблематики, питань геополітичного розвитку країн, що належать до основних регіонів світу; володіють, як мінімум, двома іноземними мовами, обізнані із сучасними інформаційними технологіями.

     Під час зустрічі, що відбулася в звуженому форматі, за участі завідувача кафедри історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету Сергія Білана, доцента кафедри історії і політології Кирила Клименка та помічника ректора Дипломатичної академії України при МЗС України Алли Фурси, була підписана угода про співпрацю вищих навчальних закладів. Сторони обговорили можливості співробітництва в контексті сприяння Дипломатичної академії України при МЗС України НУБіП України у підготовці конкурентоспроможних фахівців-міжнародників в аграрній сфері (дипломатичних радників в сфері АПК та «аграрних аташе»), а також поділились досвідом науково-дослідної роботи у галузі міжнародних відносин, зовнішньої політики та міжнародно-правових проблем.

Людмила Лановюк

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook