Підвищення кваліфікації лікарів-токсикологів з газової хроматографії державних лабораторій ветеринарної медицини в областях України

11 червня 2016 року

З 30 травня по 10 червня 2016 року згідно плану-графіка підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів агропромислового комплексу України, затвердженого Міністерством аграрної політики та продовольства України від 30.12.2015р. за № 37–18–2-13/21194 на кафедрі фармакології та токсикології спільно з науково-дослідним хіміко-токсикологічний відділом Державного НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи проходили курси підвищення кваліфікації лікарів-токсикологів з газової хроматографії державних лабораторій ветеринарної медицини в областях України.
Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включає наступні розділи:
1. Завдання і перспективи удосконалення хіміко-токсикологічних досліджень з урахуванням екологічної ситуації в світі й Україні.
2. Вимоги до визначення забруднювачів в продукції тваринного та рослинного походження при внутрішньодержавному виробництві, імпорті та експорті
3. Гармонізація системи хіміко-токсикологічних та моніторингових досліджень до європейських вимог.
4. Вимоги європейського законодавства при проведені моніторингу за продукцією тваринного походження та кормів.
5. Аналітична хімія залишків СОЗ пестицидів. Газова та рідинна хроматографія залишків пестицидів та СОЗ.
6. Нові методи визначення залишкової кількості токсикантів у продуктах тваринного та рослинного походження, кормах та діагностика захворювань незаразної етіології. Загальні принципи хіміко-токсикологічного аналізу.
7. Вимоги стандартів ISO/IEC 17025 до лабораторій, які проводять дослідження. Вимоги постанови ЕС 657/2002 року щодо правильності проведення вимірювань.
По закінченню курсів підвищення кваліфікації слухачам вручили кваліфікаційні свідоцтва.


Бойко Г.В.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook