Звіт про роботу гуртка «Дорадник» кафедри аграрного консалтингу та сервісу за 2015-2016 н.р.

19 травня 2016 року
НУБіП України

     Гурток “Дорадник” функціонує на кафедрі з 2004 року. Керівник гуртка “Дорадник” – к.е.н., доц. Кудінова Ірина Петрівна.
    За період 2015-2016 н. р. учасниками гуртка “Дорадник” були 11 осіб. Це слухачі магістри спеціальності «Дорадництво» та факультету тваринництва та водних біоресурсів.
    Завданням роботи студентського гуртка “Дорадник” є проведення наукових, теоретико-концептуальних досліджень, аналітичного та статистичного аналізу дорадчих процесів і послуг, а також поглиблення знань та вмінь студентів в області дорадництва для сприяння інноваційного розвитку нашого суспільства, покращення його економічної, екологічної та соціальної діяльності.
     За звітний період були проведені лекції, семінари, дискусії, рольові ігри, школи-семінари, майстер-класи, екскурсії, круглі столи на різні тематики.
    Результати своїх досліджень члени гуртка представляли на міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційно-консультаційний форум», м. Київ, що відбулася 29 жовтня 2015 р., де більшість доповідачів отримали дипломи за участь; 69 науково-практичній студентській конференції «Стратегія розвитку аграрного сектору економіки України в умовах євроінтеграційних процесів», 3 грудня 2015 р., м. Київ; науково-практичній конференції "Інноваційна діяльність - перспектива розвитку України", 9 грудня 2015 р. , м. Київ, а також на дистанційній міжнародній науково-практичній студентській конференції «НИРС – первая ступень в науку», яка відбулася 25 березня 2016 р. в м. Ярославль, Ярославська державна сільськогосподарська академія, де більшість опублікували свої статті.
     Члени гуртка приймали активну участь у:
    • всеукраїнській науково-практичній конференції «Європейський досвід наближення сільськогосподарського дорадництва до фермерів. Уроки для України», м. Київ, 25-26 лютого 2016 р.;
    • круглому столі "Сільський розвиток на базі громад: виклики та можливості в умовах реформи самоврядування", м. Київ 22 березня 2016 р.;
   • на Фестивалі студентської науки – 2016;
   • святкуванні дня Університету.
   Студенти відвідали всеукраїнську громадську організацію «Національна асоціація дорадчих служб України», спілку сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні та асоціацію фермерів України, де слухачі гуртка побачили і ознайомилися з практичною стороною дорадництва в Україні.
    За період 2015-2016 н. р. учасниками гуртка «Дорадник» були досягнуті такі результати:
    - кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка - 16;
    - кількість статей, опублікованих членами гуртка - 12;
    - виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях - 24;
    - кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях – 26.
  Гурток «Дорадник» має свою web-сторінку http://www.nubip.edu.ua/node/1297/8, де описано його діяльність та представлений в соціальних мережах «ВКонтакте» - https://vk.com/club93705312.
   В цілому робота наукового студентського гуртка «Дорадник» проведена на належному науково-практичному рівнях, а результати досліджень можуть бути використані при написанні статей та випускних робіт.

 

    Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри аграрного консалтингу та сервісу протокол № 11 від 18 травня 2016 р.

 


Керівник гуртка доц. І.П. Кудінова

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook