Кафедрали відзначають День вишиванки

20 травня 2016, 10:02

 У культурі кожного народу є такі речі, що відображають його особливу національну традицію. В Україні справжню національно-культурну цінність становить традиція створювати вишиванки й вбиратися в таку оздоблену вишивкою сорочку на свято. Віднедавна святковий календар українців поповнився ще одним днем – святом національного костюму, коли всі одягають вишиті сорочки з метою збереження культурної традиції, розвитку і популяризації національної моди.

Цей день традиційно відзначають українці в усьому світі: Австрії, Австралії, Аргентині, Бельгії, Білорусії, Великобританії, Естонії, Канаді, Китаї, Німеччині, Норвегії, Тайланді, Японії та багатьох інших країнах. Науково-педагогічні працівники кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей теж приєдналися до цього руху й охоче демонстрували колегам своє святкове вбрання.    

Цьогоріч святкування Дня української вишиванки припало на 19 травня, що в дивний спосіб збіглося з відкриттям на гуманітарно-педагогічному факультеті Міжнародної науково-практичної конференції «Феномен Михайла Грушевського як державного діяча, науковця, громадянина (до 150-річчя від дня народження)». Тож під час пленарного засідання учасники та гості конференції мали змогу не лише заслухати наукові доповіді колег, а й долучитися до барвисто-вишиванкового флешмобу.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Сподіваємося, що наступного року ще більше викладачів і студентів виявлять бажання приєднатися до свята національної єдності – Дня української вишиванки.

 

 

К. філол. н., старший викладач кафедри Ю.О. Дем’янова

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook