Тренінг для викладачів англійської мови від Америка Хаус

10 травня 2016, 22:08

 

Серед багатьох подій, що відбуваються в культурному центрі «Америка Хаус Київ», а за цей рік їх було 865(!), важливе місце посідають семінари й тренінги, що спрямовані на вдосконалення професійної майстерності викладачів англійської мови. Це такі семінари, як «Using Drama to Enhance the English Classroom», «Reading for ​the ​Fun​ of It» та ін. Цього вівторка було презентовано тренінгову програму «Developing Vocabulary and Speaking with Concept Maps», метою якої було навчити учасників створювати концептуальні карти на основі різних когнітивних теорій.                             

Концептуальні карти дозволяють згрупувати тематичний словник за категоріями і є опорою для навчання та повторення мовного матеріалу. Для вивчення теми вони використовуються разом з підручником та схемами для розвитку говоріння, що дозволяє вибудовувати висловлювання навіть на початкових етапах навчання.

Тренінг проводила Марина Цегельська, доцент Криворізького педагогічного університету, директор освітнього центру «Інтерклас», школи з вивчення мови, де англійську викладають за допомогою інфографіки та картування. Пані Цегельська, випускникниця Програми імені Фулбрайта, віце-президент TESOL, основну увагу спрямувала на ознайомлення присутніх з технологією концептуальних карт та можливостях їх використання в якості опор для розвитку мовлення. Доповідачка виділила важливі етапи в розвитку мовлення та словникового запасу й з власного досвіду презентувала основні прийоми роботи з концептуальними картами.                                                                                                                                    

Після презентації основного матеріалу відбулася жвава дискусія, адже така методика накопичення вокабуляру не є традиційною для багатьох учителів, отже, охочі дізнатися більше ще довго не відпускали доцента М. Цегельську, розпитуючи її про всі нюанси роботи з концептуальними картами.             

Мені ж особисто хотілося б подякувати як доповідачці, так і працівникам Америка Хаус за можливості професійного розвитку, що надаються українським освітянам у цьому гостинному центрі.

Кандидат філологічних наук, старший викладач Ю.О. Дем’янова

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook