Зустріч гуртківців-овочівників з працівниками бібліотеки

21 квітня 2016 року
Бібліотека НУБіП України

Для забезпечення навчально-виховної та наукового процесів в університеті важливою складовою є бібліотека, яка є невід’ємною складовою системи освіти. Саме для ознайомлення з бібліотечними ресурсами університету була організована 21.04.2016 р. зустріч працівників бібліотеки з членами наукового гуртка «Овочівник».

Зокрема, головний бібліограф інформаційного-бібліографічного відділу Сердюк Світлана Миколаївна ознайомила студентів із періодичними науковими та науково-виробничими виданнями за спеціальністю; базою авторефератів, дисертаційних, бакалаврських та магістерських робіт; з універсальною десятковою класифікацією (УДК), яка є невід’ємною складовою наукових публікацій. З метою забезпечення найсучаснішою науковою інформацією щороку наукова бібліотека НУБіП України передплачує понад 120 назв періодичних видань в друкованому вигляді та 42 електронні ресурси, з якими можна ознайомитись з локальної мережі університету за посиланням http://presspoint.ua/Point.

Студенти можуть робити пошук за темою наукових досліджень і за реферативним журналом «Агропромисловий комплекс України». Інтерес викликала інформація щодо наявності літератури FAO (Food and Agriculturt Organization) – світової організації, яка займається сільським господарством. Причому така література наявна лише в бібліотеці НУБіП Україні.

Водночас завідувач інформаційно-бібліографічним відділом Сідько Лариса Костянтинівна та головний бібліограф інформаційного-бібліографічного відділу Сердюк Світлана Миколаївна  ознайомили студентів та навчили користуватися електронними ресурсами бібліотеки на сайті НУБіП України, які включають електронні каталоги й електронну бібліотеку. Вона проінформувала про доступність, безкоштовність користування цими ресурсами, можливість отримання студентам інформації за темою наукових досліджень з різних джерел літератури, а саме за темою, автором чи рубрикою. Перелік нових надходжень літератури можна переглянути за посиланням (http://nubip.edu.ua/node/5580) або знайти їх в електронному каталозі бібліотеки.

Працівники інформаційного-бібліографічного відділу проінформували гуртківців-овочівників з методичними вказівками щодо пошуку та обробки бібліографічної інформації для підготовки магістерської роботи та буклети щодо оформлення списку використаних джерел у дисертаційній та дипломних роботах, друковані видання яких люб’язно подарували на кафедру овочівництва.

Науково-педагогічні працівники кафедри овочівництва та члени наукового гуртка «Овочівник» вдячні працівникам бібліотеки за сучасні інформаційні послуги, які максимально задовольняють потреби користувачів. Сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю!

Керівник наукового гуртка «Овочівник»,

в.о. завідувача кафедри овочівництва,

доцент Бобось І.М.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook