Підсумки проведення Тижня англійської мови в НУБіП України

16 квітня 2016 року
Ось і завершився Тиждень англійської мови в НУБіП України, який цьогоріч проводився вдруге з ініціативи гуманітарно-педагогічного факультету силами студентів та викладачів англомовних кафедр.
У період підготовки до Тижня англійської мови та його проведення студенти та викладачі не тільки нашого університету, а й інших навчальних закладів міста Києва і всієї України мали змогу поспілкуватися з носіями мови у межах співпраці кафедри романо-германських мов і перекладу з Cambridge English Language Assessment, British Council, America House. 
Основною метою проведення Тижня англійської мови була популяризація її вивчення серед студентів та викладачів нашого університету. Основним досягненням став вияв свідомого бажання студентів брати участь в організованих заходах.
За короткий період часу відбулося чимало цікавих наукових та розважальних подій.
11 квітня пройшло урочисте відкриття Тижня англійської мови у вигляді театралізованої імпрези під назвою «Шерлок Холмс і загадка НУБіП», на якому більше 60 студентів з різних факультетів нашого університету продемонстрували свої знання англійської мови у розважальному форматі – у співах, танцях та акторській майстерності.
12 квітня запам’яталося творчим вечором видатного англійського поета і драматурга Вільяма Шекспіра, значення творчої спадщини якого вже давно набуло світового масштабу і нині не втрачає своєї актуальності. У святковій програмі традиційно прозвучали сонети Шекспіра і найвідоміші цитати з його драматичних творів, що вже давно набули статусу крилатих висловів. Про життя і творчість видатного англійця згадували у формі квізу, виконували різноманітні завдання, переглянули відео про театр «Глобус» і навіть мали можливість ознайомитися із сучасною інтерпретацією Шекспірівської спадщини.
13 квітня студенти механіко-технологічного факультету та факультету конструювання та дизайну НУБіП України мали змогу познайомитися з провідними фахівцями компанії Case IH Анатолієм Мацюком та Романом Бачківським, які поділилися досвідом роботи у міжнародних аграрних компаніях та проінформували студентів про інноваційні технології у сільськогосподарському виробництві.
14 квітня відбулося відкрите заняття студентського наукового гуртка «Англійська мова у сучасному житті». Була проведена вікторина «Stupid Translations: Signboards, Labels, Posters. Slips and Mistakes» між студентами факультету землевпорядкування, агробіологічного факультету та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, які перевіряли свої знання із «повсякденної» англійської мови та змагалися у виправленні недоліків та відверто абсурдних «перекладах» постерів, оголошень, інформаційних табличок та білбордів.
15 квітня завершальною подією Тижня англійської мови в НУБіП України став гала-концерт, який об’єднав науковий і творчий потенціал представників різних факультетів університету. Тут лунали і музичні композиції англійською мовою, і враження від проведених заходів та відвіданих зустрічей, і побажання на майбутнє.
     
Основним досягненням проведених заходів є залучення носіїв до активної співпраці з нашим університетом, інтенсивне вивчення студентами та викладачами університету англійської мови як мови міжнародного спілкування, створення сприятливих умов для залучення все більшої кількості бажаючих до сталого вдосконалення рівня володіння іноземними мовами.
О. Захуцька, PhD,

Ю. Дем’янова, к. філол. н.,

О. Поліщук, к. філол. н.,

А. Найдьонова, к. пед. н.,

О. Пономаренко, к. пед. н.

     
     
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook