Життя – театр… Творчий вечір Шекспіра відбувся

13 квітня 2016, 0:07

      У квітні цього року виповнюється 452 роки від дня народження англійського поета і драматурга Вільяма Шекспіра, значення творчої спадщини якого вже давно набуло світового масштабу й нині не втрачає своєї актуальності.  У рамках Тижня англійської мови, що успішно розпочався в понеділок на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП, відбувся надзвичайно цікавий захід – «Творчій вечір Шекспіра», організований зусиллями кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей на чолі з відповідальною за це свято ст. викладачем Людмилою Березовою.

    Приємно відзначити, що до підготовки та проведення вечора долучилися студенти різних факультетів, за своїм професійним спрямуванням, здавалося б, далекі від англійської літератури та культури, проте, як виявилося, зацікавлені й мотивовані розширювати свій кругозір, культурно зростати та випробувати себе на імпровізованій сцені як актори доби Ренесансу.

У святковій програмі традиційно прозвучали сонети Шекспіра й найвідоміші цитати з його драматичних творів, що вже давно набули статусу крилатих висловів. Про життя і творчість видатного англійського драматурга присутні згадували у формі квізу, виконували різноманітні завдання, переглянули відео про театр «Глобус» і навіть мали можливість ознайомитися із сучасною інтерпретацією Шекспірівської спадщини. Атмосферу цікавого, невимушеного, проте пізнавального діалогу створювали очільниці святкового вечора – юні філологині Олена Клімантович і Катерина Грищенко. Технічну підтримку (і це не дивує) й активну участь як глядачі забезпечили студенти механіко-технологічного  факультету Артем Голдиш,  В'ячеслав Ужва та Володимир Чуприна. Справжніми знавцями Шекспірових сонетів виявили себе Владислав Снісар (факультет садово-паркового господарства) та Ірина Яремчук (факультет землевпорядкування).

Та найбільші аплодисменти все ж отримали «актори Шекспірівського театру» за майстерне виконання сцени з комедії «Приборкання норовливої». І в цьому виконанні було усе: від слова й до жесту, від загального образу й до найменшої деталі костюму. А потішили глядацьку аудиторію своїми театральними здібностями й умінням перевтілюватися майбутні землевпорядники – Микита Гальцов, Володимир Косіненко, Назар Святина, Богдан Любінецький, Марина Довгопол і Марія Рабодзей. Тут важко не погодитися із самим Шекспіром, який мудро зазначив: «Життя театр, а люди в ньому актори».                                                         

Чи й треба казати, що час сплив непомітно, таким уже цікавим і насиченим виявився вечір. Отримавши здобуті за активну участь у заході призи, захоплені студенти неохоче залишали аудиторію. А секрет успіху ховається у творчому підході до організації свята як збоку викладачів, так і студентів, у натхненній співпраці педагогів та їх вихованців, любові до слова, хай і мовленого по-англійськи. Тож нехай ресурси нашої креативності не вичерпуються й надихають на подальшу співпрацю зі студентами, результатом якої стануть нові і нові творчі вечори.                                                                                               

К. філол. наук, ст. викладач Ю. Дем’янова 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook