Майбутній склад парламенту

6 квітня 2016 року


     30 березня 2016 року група студентів другого і третього курсів агробіологічного факультету та викладачі кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології відвідали з екскурсією головний будинок Верховної Ради України, що на Печерську.

       Для того, щоб зважитись на зміни у своєму житті та почати не просто мріяти, хоча це також корисно, деколи людині, особливо молодій, потрібно не так і багато – всього лише мотивація, вчасно почуте слово чи побачене щось важливе. Саме відвідування українського парламенту дозволило студентам відчули дух історії нашого державотворення та дало змогу реально зануритись в атмосферу, що присутня у сесійній залі та кулуарах Верховної Ради (хоча для цілісного сприйняття дещо не вистачало самих депутатів).
    Великий державний діяч Великобританії, двічі прем'єр-міністр, відомий англійський письменник Бенджамін Дізраелі стверджував, що майже все велике зроблено молодими. Мабуть тому в наших студентів так спалахували очі за пропозиції екскурсовода уявити себе в ролі депутатів, членів якої-небудь з фракцій. Декому навіть дуже кортіло посидіти в кріслі Президента країни. На згадку про візит до парламенту кожному з екскурсантів хотілося зробити якнайбільше фотографій у цій знаменитій будівлі – в ошатному вестибюлі головного входу, на сходах якими поважно піднімаються до сесійної зали депутати, в знаменитих кулуарах, у зонах для брифінгів та прес-конференцій та обов’язково на тлі полотна художника О.Г.Кулакова «Державотворення», щоб хоч трохи відчути свою причетність до історії країни.

      У сесійній залі Верховної Ради України фотографуватись заборонено, проте дискутувати можна було досхочу. Особливо студентів зацікавила можливість відвідати одне з пленарних засідань Верховної Ради за попередньою реєстрацією. По закінченні екскурсії студенти жартували, що нарешті вони познайомились з майбутнім місцем працевлаштування. Адже всім відома народна мудрість «Хочеш зробити добре – зроби це сам!» - створи свою УКРАЇНУ.

Доценти кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології
Ярош А.В., Скриник О.А.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook