Відбулась зустріч представників університету з керівниками освітніх закладів Рокитнянщини

28 березня 2016, 13:04

26 лютого 2016 року керівництво відділу освіти Рокитнянської райдержадміністрації зібрало очільників загальноосвітніх навчальних закладів району для обговорення нагальних справ в галузі. А обговорювати є що, адже освітянська галузь нині переживає епоху змін. За поточними проблемами  в галузі керівники часто випускають з поля зору зв'язок середньої та вищої освіти.За умови стратегічного підходув управлінні освітніми процесами,і без того відчутний зв'язок між освітніми рівнямиповинен суттєво посилюватися.

Усвідомлення цього з боку керівництва загальноосвітніх шкільних закладів Рокитнянщини підтверджується тим, що в порядку денному зазначеної наради, з поміж інших актуальних питань, передбачалось обговорення «Правил прийому до ВНЗ України в 2016 році». Останніми роками зазначені правила щороку змінюються, а тому без належного аналізу і пояснення з боку компетентних осіб для випускників школи можутьпринести неочікувані «сюрпризи» і навіть дезорієнтувати їх при вступі доВНЗ.

Свідченням розуміння важливості забезпечення зв’язку зі школами для Національний університету біоресурсів і природокористування Україниє той факт, що поданий адміністрацієюна факультети та кафедри нашого університету сигнал про те, що освітянська еліта Рокитнянщини запросила викладачів НУБіП України для обговорення питань вступу, знайшов відгук у колективах факультетів аграрного менеджменту, механіко-технологічного і  конструювання та дизайну. Так, доценткафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського, заступник декана факультету аграрного менеджментуНовак Олександр Володимирович та доцент кафедри тракторіві автомобілів Соломка Олексій Валерійовичпідтримали вищезазначену ініціативу. Соломка О.В. та Новак О.В. об’єднали зусилля, зібрали відповідні ілюстративні матеріали, домовились про участь у нараді з начальником відділу освіти Рокитнянського району Мельник Оленою Іванівною та вже в п’ятницю 26 лютого завітали на ранкову зустріч.

Під час презентації викладачі університету проінформували директорів про особливості цьогорічної вступної кампанії на прикладі свого ВНЗ, продемонстрували можливості щодо якісного забезпечення навчального процесу, активізації наукової, міжнародної, культурно-масової і спортивної діяльності задля формування умов для гармонійного розвитку студента.

Також доповідачі, в рамках виділеного їм часу, змогли представити можливості щодо підготовки студентів на своїх факультетах та кафедрах. Окремо акцентовано увагу на можливостях навчання старшокласників на підготовчих курсах в університеті та перевагах для абітурієнтів по їх успішному закінченню. Школярів Рокитнянщини було запрошено відвідати університет 12 березня на День відкритих дверей.

Кожному присутньому на нараді директору школи було вручено великий кольоровий постер, інформаційні буклети, календарі  та індивідуальні листівки з інформацією про НУБіП України та факультети, тож є надія що в школах Рокитнянщини інформація про університет буде повноцінно висвітлена  та справедливо оцінена кожним  із школярів, та, особливо, 147 випускниками 2016 року Рокитнянського району.

Всі директори були задоволені результатами зустрічі, адже отримали відповіді на важливі питання. Вони запросили відвідати свої заклади та пообіцяли створити для викладачів НУБіП України необхідні умови для ефективного спілкування зі своїми випускниками та їх батьками.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook