Академіку Володимиру Олександровичу Бусолу – 80!

8 березня 2016 року

В цю весняну пору ми вітаємо з черговим ювілеєм Володимира Олександровича Бусола – академіка НААН України, доктора ветеринарних наук, професора. Володимир Олександрович народився 8 березня в селі Житні Гори, що на Київщині. Як показує життєвий шлях ювіляра, житньогірська земля багата не тільки на врожаї хліба, але і на талановитих і непересічних особистостей.
Незважаючи на війну, повоєнні незгоди Володимир Олександрович завжди прагнув навчатися – після закінчення школи вступив спочатку до технікуму, а після служби в армії продовжив навчання в Білоцерківському сільськогосподарському інституті. Ще будучи студентом Володимир Бусол проявив себе як талановитий організатор, працюючи головою профкому інституту.
Після закінчення навчання, Володимира Олександровича не полишає жага до знань і він невдовзі повертається до alma mater. Саме на кафедрі епізоотології Білоцерківському сільськогосподарського інституту Бусол В.О. сформувався як науковець. Після успішного закінчення аспірантури працював асистентом, доцентом, завідувачем кафедри, заступником декана. Проявивши себе як талановитий науковець і успішний управлінець, професор В.О. Бусол був призначений директором Українського науково-дослідного інституту експериментальної ветеринарії (нині ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини»), згодом – заступником голови Південного відділення ВАСГНІЛ, віце-президентом і першим віце-президентом Української академії аграрних наук.
18 років тому В.О. Бусол переходить на викладацьку роботу в НУБіП України – працює професором кафедри епізоотології та інфекційних хвороб тварин, потім завідувачем кафедри організації, економіки та маркетингу у ветеринарній медицині Національного аграрного університету. На цей час обіймає посаду професора кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи.
Результати 55 років науково-педагогічної роботи Бусола В.О. представлені у 12 монографічних роботах, підручниках і навчальних посібниках, 413 статтях, 20 авторських свідоцтвах та патентах, 18 інструкціях та 13 методичних рекомендаціях. Під його науковим керівництвом підготовлено 8 докторських і 18 кандидатських дисертацій.
Шановний Володимире Олександровичу, вітаємо Вас з ювілеєм та від усього серця бажаємо завжди залишатися енергійним, невтомним, мудрим вчителем та наставником, яким ми Вас знаємо. Міцного здоров’я Вам, щастя без міри, злагоди і достатку, а ще – удачі у всьому, за що б не бралися.
 


Колектив факультету
ветеринарної медицини

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook