Відбулося cекційне засідання «Плодоовочівництво і виноградарство» 69-ої всеукраїнської наукової студентської конференції «Роль науки у формуванні фахівця АПК"

5 березня 2016 року

    3 березня 2016 р. на агробіологічному факультеті відбулося секційне засідання «Плодоовочівництво і виноградарство» 69-ої всеукраїнської наукової студентської конференції «Роль науки у формуванні фахівця АПК». У секційному засідання заявлено було про участь 39 учасників, які проводили наукові дослідження на кафедрах садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, овочівництва та закритому ґрунті. 

    На секційному засіданні із вітальними словами звернувся декан агробіологічного факультету Забалуєв Віктор Олексійович. Він відзначив, що наукові дослідження є основою зародження нових ідей та шляхів їх вирішення, де студенти можуть обмінятися своїми думками, ідеями та знайти однодумців. Доповідач акцентував увагу, щоб стати висококваліфікованим спеціалістом важливу роль відіграють наукові дослідження, які є результатом їхньої самостійної роботи, у вмінні аналізувати та вирішувати певну наукову проблему.

     Продовжила засідання відповідальний секретар оргкомітету, доцент кафедри овочівництва Бобось Ірина Макарівна. Вона зазначила, що студентська конференція є доброю школою, де студенти можуть здобути перший свій досвід, навчитися дискутувати, ставити запитання, аналізувати та обґрунтовано відстоювати свою точку зору. Побажала студентам пам’ятатами слова Григорія Сковороди: «Не розум від книг, а книги від розуму створились».

      Продовжив секційне засідання керівник секції, доцент кафедри овочівництва Федосій Іван Олексійович, який закликав студентів до плідної та активної роботи. Магістри 1 року навчання спеціальності «Плодоовочівництво і виноградарство», студенти 4 курсу та 2 курсу (с.к.) агробіологічного факультету представили доповіді про сучасні проблеми садівництва, овочівництва відкритого і закритого ґрунту та шляхи їх вирішення. Доповіді були змістовними, цікавими, які активно обговорювались як викладачами, так і студентами. Водночас були відмічені зауваження та надані пропозиції щодо їх усунення в подальшій науковій роботі.

      Приємно відзначити високий рівень наукової підготовки магістрів 1 року навчання, які продовжать в майбутньому свої наукові дослідження.
За результатами секційного засідання відзначені:
дипломом I ступеня: магістра 1 року навчання Крохіну О.С. за доповідь на тему: «Приживлюваність вічок горіха грецького залежно від підщепи та способу окулірування». Науковий керівник: доцент Шевчук Н.В.;
• дипломом II ступеня: магістра 1 року навчання Кришталь А.М. за доповідь на тему: «Вплив мікродобрива «Аватар-1» на ріст і плодоношення шиїтаке». Науковий керівник: доцент Цизь О.М.;
• дипломами III ступеня: магістра 1 року навчання Гаврилюк Н.С. за доповідь на тему: «Господарсько-біологічна оцінка сортів салату за вирощування гідропонним методом у зимових теплицях». Науковий керівник: доцент Цизь О.М. та студентку 2 курсу (с.к.) Лопату Вікторію В. за доповідь на тему: «Вплив строків висаджування на продуктивність сортів часнику озимого в умовах Київської області». Науковий керівник: доцент Бобось І.М.

    Переможцям та всім учасникам студентської конференції бажаємо завзяття до експериментів, наукової творчої ініціативи в галузі плодоовочівництва та реалізації їх в майбутньому.
     Хай сьогоднішні наукові починання будуть для кожного успішними!

Керівник секції, доцент
кафедри овочівництва Федосій І.О.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook