Студенти діляться враженнями про відвідування презентації перекладу трагедії Вільяма Шекспіра

5 березня 2016, 3:14

  Як ми вже повідомляли, 29 лютого в Домі освіти та культури «Майстер Клас» відбулася презентація трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» в перекладі Юрія Андруховича, що її організувало книжкове видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Ця знакова подія привернула увагу багатьох, зокрема й студентів-землевпорядників НУБіП А. Даньшової, Н. Святини, Б. Любінецького, А. Городничої, І. Яремчук, К. Кармазіної, М. Рабодзей, Н. Тарасенко, В. Косіненка, О. Власенка (викладач Ю.О. Дем’янова), які сьогодні охоче діляться своїми враженнями й закликають студентів свого навчального закладу відвідувати подібні заходи.                                              

    Так, Карина Кармазіна, Марія Рабодзей та Богдан Любінецький передусім були здивовані та приємно вражені тією атмосферою, що панувала на презентації, – невимушений діалог між видавцями та аудиторією, відкритість та емоційність виступів учасників заходу, звичайно, налаштовували присутніх на позитив і повноцінне сприйняття усього, що відбувалося на сцені. Надзвичайно захопливими й майстерними у плані виконання, на думку Анастасії Городничої та Аліни Даньшової, були відтворені молодими акторами найкращі сцени трагедії, що дозволили перенести глядача у світ шекспірівських героїв. А ось Володимир Косіненко та Назар Святина заново відкрили для себе мистецтво опери й інструментальної музики, адже до концертної програми також входили вокальні й музичні номери. Та найбільше враження, ба навіть осяяння, як відзначили усі студенти, і що приємно – вони самостійно дійшли такого висновку, викликало усвідомлення того, наскільки сучасною є творчість видатного англійського драматурга, що впродовж епох і століть живить людський розум і плекає загальнолюдські цінності молодших поколінь.                                     

Свої враження про відвіданий захід майбутні землевпорядники висловлювали на навчальному занятті з англійської мови (хіба не гарний привід для ситуативного іншомовного мовлення), а також бажання дізнатися більше про життя і творчість Вільяма Шекспіра, 400-ті роковини якого цьогоріч відзначає весь світ.

Збагачення духовного світу сучасної молоді, формування духовності як провідної якості особистості – завдання, яке викладачі кафедри англійської мови для технічних і агробіологічних спеціальностей визначили як пріоритетне у виховній роботі. Ознайомлення з творчістю Вільяма Шекспіра та інших видатних представників літератури та культури Великої Британії чи не найкраще сприяє вирішенню цих завдань, підвищує інтерес до найпоширенішої європейської мови англійської, мотивує до її вивчення й усвідомлення невичерпного багатства як самої мови, так і культури її носія.                         

Тож сподіваємося, що відвідування таких заходів стане гарною традицією для студентів НУБіП, адже сучасний випускник вишу – це не лише майстер своєї справи, компетентний професіонал, а й духовно багата людина, у світогляд якої природно вписуються і національна гідність, і толерантність, і полікультурність.

К. філол. н., ст. викладач Ю. Дем’янова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook