Викладачі кафедри аграрного консалтингу та сервісу вивчали європейський досвід сільськогосподарського дорадництва

27 лютого 2016 року

 

     25-26 лютого 2016 року кафедра аграрного консалтингу та сервісу ННІ післядипломної освіти НУБіП України прийняла активну участь у міжнародному семінарі «Європейський досвід наближення сільськогосподарського дорадництва до фермерів. Уроки для України», що відбувся в Києві в Президент-Готелі, за підтримки Європейської Комісії (Програма TAIEX), Міністерства аграрної політики та продовольства України та Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України.

    На семінарі були присутні викладачі доценти Кудінова Ірина Петрівна, Рибак Лілія Хомівна, Локутова Олена Анатоліївна, аспіранти та магістри-дорадники кафедри аграрного консалтингу та сервісу на чолі із її завідувачем Кальною-Дубінюк Тетяною Прокопівною, а також завідуючим кафедри інформаційних систем у менеджменті Швиденко Михайло Зіновійовичем.

        Сільськогосподарські дорадники з Нідерландів, Латвії, Болгарії, Іспанії, Польщі, Хорватії та Італії щедро ділилися знаннями та досвідом з українськими колегами - дорадниками, науковцями, фермерами, освітянами, представниками органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій.

          Понад 100 осіб з різних куточків України вивчали Європейський досвід сільськогосподарського дорадництва.


     

      Учасникам семінару були презентовані буклети з інформаційними матеріалами системи електронного дорадництва України е-Дорада, що розробляється на електронній платформі НУБіП України кафедрами інформаційних систем у менеджменті та аграрного консалтингу та сервісу.
      Особливості створення та розвитку дорадництва в Латвії презентував Мартіш Цимерманіс, директор Латвійського Центру аграрного дорадництва та освіти, який наголосив на важливості дорадчої діяльності, її програм для розвитку конкурентоздатного фермерства, соціальної сфери села, сімей та молоді та підтримки дорадництва урядом. Про що наголошували і всі інші виступаючи додаючи важливість в цьому і євро фондів.

     В перерві учасники Семінару Кудінова Ірина Петрівна та Локутова Олена Анатоліївна обмінялися інформацією з директором Латвійського Центру аграрного дорадництва та освіти Мартішем Цимерманісем.

       Кальна-Дубінюк Тетяна Прокопівна та Швиденко Михайло Зіновійович спілкувалися із Іваном Паньківим, директором дорадчої служби Львівської області, Томашем Мрожеком, директором дорадчого центру Лодзінківського воєводства Польщі.

      В дискусії прийняли участь спеціалісти, науковці та освітяни України. З пропозицією про подальшу співпрацю виступила завідувач кафедри аграрного консалтингу та сервісу Т. Кальна-Дубінюк.


      Усі матеріали Семінару розміщено на сайті Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України.


Завідувач кафедри аграрного
консалтингу та сервісу
Т. Кальна-Дубінюк

    

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook