Національний проект «ЄС: вибір української молоді» триває

19 лютого 2016 року

      Особливістю сучасного суспільного розвитку є інтеграційні процеси в усіх сферах життя, що виявляються передусім в інтенсифікації міжнародної співпраці, культурного взаємовпливу та взаємозбагачення різних країн та етноспільнот. Так, у лютому-червні 2016 року Представництво Європейського Союзу в Україні проводить низку заходів у рамках інформаційного проекту «ЄС: вибір української молоді» з метою поширення інформації  про ЄС та євроінтеграційні процеси серед молоді віком 16-30 років. Серед передбачених проектом заходівВсеукраїнська онлайн Євровікторина, конкурси відео- та аудіоробіт, фотоконкурс, конкурс блогів та дискусійні клуби. Виконавцем проекту є громадська організація «Молодіжна Альтернатива».            

      Звичайно, згадані заходи не можуть залишитися поза увагою викладачів кафедри англійської мови для технічних і агробіологічних спеціальностей, адже участь студентів у таких конкурсах і змаганнях сприяє формуванню мультикультурної поведінки, толерантності, усвідомленню всього розмаїття культурних цінностей та орієнтацій.

Серед запропонованих Представництвом ЄС в Україні заходів студенти агробіологічного факультету НУБіП найбільше вподобали фотоконкурс на тему співпраці України та ЄС. За ініціативи старости групи Ярослава Терещенка, який є автором фотопроекту,  студенти-першокурсники намагалися виразити свої уявлення про роль студентської молоді у євроінтеграційних процесах, прагнення вивести рідну країну на європейську арену. Після захопливої фотосесії активісти групи організували цікаві дебати про європерспективи України, аргументовано обстоювали власну думку,  дискутували, сперечалися, висували ідеї.             

Ми переконані, що такі заходи покликані зміцнювати патріотичні почуття студентів, формувати усвідомлення спільної європейської ідентичності, об’єднувати зусилля молоді задля гармонійного розвитку українського суспільства та унікальної української культури.

Канд. філол. наук, ст. викладач Ю. Дем’янова

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook