Про опублікування результатів дисертаційний у періодичних виданнях

18 лютого 2016 року
НДІ економіки і менеджменту

 

 

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

 

Про опублікування результатів дисертаційний у періодичних виданнях

 

Зважаючи на численність до Міністерство освіти і науки України від здобувачів наукових ступенів доктора і кандидата наук та наукових керівників (консультантів) стосовно опублікування результатів дисертацій, Міністерство наголошує,що відповідно до пункту 12 Порядку присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань старшого науково співробітника, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013р. № 567, до опублікованих праць, які розкривають основний зміст дисертацій, з відповідної галузі науки належить монографії, посібники (для дисертацій з педагогічних наук) статті у виданнях зокрема  електронних, фахових виданнях України, статті у наукових періодичних виданнях інших держав із напряму, з якого підготовлено дисертацію.

Перелік наукових фахових видань України за галузями науки розміщений на сайті Міністерство освіти і науки України за посиланням: http://old.mon.gov.ua/ua/activity/563/perelik-naukovikh-fakhovikh-vidan/

Окремо повідомляємо, що друковані тези, доповіді та інші матеріали наукових конференцій, опубліковані як наукових неперіодичних збірників, так і у періодичних фахових виданнях. Додатково відображають наукові результати дисертації та віднесені до апробаційних матеріалів і на цій підставі не включаються до мінімальної кількості публікацій, визначених наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 17 жовтня 2012 року № 1112, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 2 листопада 2012р. за №1851/22163.

Здобувачам наукових степенів при виборі періодичного наукового видання для опублікування наукової праці рекомендується звертати увагу на його якість, а саме: тематичну спрямованість з певної галузі науки, наявність у складі редколегії фахівців з відповідної галузі науки, спеціалізацію видання та його включенням до Переліку наукових фахових видань України лише з відповідної галузі науки, за якою планується захист дисертації, дотримання виданням вимог до редакційного соромлення тощо.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook