Профорієнтаційна робота, як запорука майбутнього набору вступників

15 січня 2016 року

З метою залучення кращої й талановитої молоді та їх заохоченням до вступу до факультету захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП України науково-педагогічними працівниками кафедри екології агросфери та екологічного контролю постійно здійснюється профорієнтаційна робота у загальноосвітніх закладах І-ІІІ ступенів у межах різних областей України.

Значну профорієнтаційну роботу у Боярському коледжі екології і природних ресурсів проведено завідувачем кафедри, професором В.М. Чайкою. Він звернув увагу, що на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології є програма скороченого терміну навчання, а також можливість навчатися на 2-3 курсах після закінчення коледжу, що факультет має потужну матеріально-технічну, наукову базу. І як результат, з випускного курсу 16 студентів забажали навчатися на напрямі підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування».

Доцент кафедри Ю.В. Рибалко активно провела профорієнтаційну роботу з учнями старших класів у загальноосвітніх закладах І-ІІІ ступенів у Чернігівській та Київській областях. Зокрема в Івківській ЗОШ та ЗОШ № 6 м. Прилуки Чернігівської області. Виявили бажання йти на навчання 7 осіб на напрям підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» та 2 учнів – «Біотехнологія». Під час спілкування з учнями старших класів Бучанської ЗОШ № 3 Київської області виявили бажання 4 учнів вступати до НУБіП України на напрям підготовки 6.040106 «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування». Значну роботу Рибалко Ю.В. провела зі студентами Київського коледжу міського господарства Академії муніципального управління м. Київ, де звернула увагу, що на базі факультету захисту рослин, біотехнологій та екології є можливість навчатися за програмою скороченого терміну навчання. І як результат, 13 студентів випускового курсу виявили бажання навчатися в нас на напрямі підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування».

Доцентом кафедри А.А. Міняйло проведено профорієнтаційну роботу з учнями 10-11 класів у Ватутінській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 Черкаської області. Учні зацікавилися науково-технічною базою факультету, забезпеченням лабораторій, умовами проживання в гуртожитках.

З метою удосконалення взаємовідносин та організації співробітництва між загальноосвітніми школами та НУБіП України доцентом кафедри О.І. Наумовською проведено профорієнтаційну роботу із заохоченням до вступу випускників шкіл на напрям підготовки 6.040106 «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», зокрема в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 м. Боярка Київської області, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 с. Раківщина, Великохайчанській ЗОШ, Бондарівській ЗОШ, Бігунській ЗОШ, Норинській ЗОШ Житомирської області. Як результат, 17 учнів старших шкіл виявили бажання вступати до НУБіП України на напрям підготовки 6.040106 «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування».

Доцент Н.М. Білєра відвідала Сонячненську ЗОШ І-ІІІ ступенів Охтирської районної ради Сумської області та провела профорієнтаційну роботу із залученням кращих випускників школи до вступу на факультет захисту рослин, біотехнологій та екології.

З метою залучення активної талановитої молоді, доцент кафедри В.П. Строкаль разом із студенткою факультету захисту рослин, біотехнологій та екології напряму підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» О.В. Бойко провели профорієнтаційну роботу в Черновозаводській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Полтавської області щодо вступу на напрям підготовки 6.040106 «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування». Під час спілкування учні старших шкіл виявили інтерес до проблем охорони навколишнього середовища, збереження біорізноманіття та підвищення рівня родючості ґрунтів. Також учні цікавилися активністю студентського самоврядування та умовами проживання в гуртожитках. Як результат, 9 учнів школи виявили бажання вступати до НУБіП України на напрям підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», 3 учнів – на напрям «Біотехнологія».

Науково-педагогічними працівниками кафедри екології агросфери та екологічного контролю і надалі здійснюється профорієнтаційна робота в загальноосвітніх закладах щодо залучення випускників до вступу на факультет захисту рослин, біотехнологій та екології.

 

Доцент кафедри екології агросфери та

екологічного контролю В.П. Строкаль

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook