Від серця до серця

22 грудня 2015 року

     Всі з нетерпінням очікують різдвяно-новорічних свят, а особливо – діти, адже саме в цей час збуваються найзаповітніші мрії та бажання…
     16.12.2015 р. студенти агробіологічного 4-го курсу, 5 групи разом з куратором Завадською Оксаною Володимирівною відвідали Дарницький дитячий будинок-інтернат, який є соціально-медичною установою для постійного проживання дівчат віком від 4 до 25 років з розумовою та фізичною відсталістю. Саме такі діти найбільше потребують нашої підтримки та уваги.

     Перед поїздкою всі дуже хвилювалися… Які вони – діти з будинку-інтернату, як вони нас сприймуть, що говорити? Однак, щойно ми переступили поріг школи-інтернату, як побачили зворушені, зацікавлені оченята, посмішки і такі безпосередні: «Доброго дня! Привіт! А ви хто? А як тебе звати?». Так відбулося перше знайомство.
     Діти були дуже відкриті, щирі, привітні. Не зіпсувало святкового відчуття навіть відсутність електроенергії через аварію. Навпаки, завдяки свічкам, фонарикам з мобільних телефонів обстановка стала по-домашньому затишною і теплою.

     Студенти разом з дітьми малювали, співали дитячих пісень під гітару, проводили різноманітні конкурси та розіграші. Було весело та цікаво всім! А наприкінці свята до зали завітав Дід Мороз з подарунками. Діти із задоволенням розказували йому вірші, співали пісень, ділилися своїми мріями та отримували цікаві подарунки. Вихованці цього будинку-інтернату досить талановиті, мають грамоти за отримані перші місця у музичних конкурсах, деякі малюнки представлені на виставках.
     Зовсім непомітно збігли кілька годин в інтернаті… Ділимося в метро враженнями. Перед очима постійно виринають усміхнені дитячі обличчя, щасливі очі… Плануємо наступну поїздку. Розуміємо, що робити щось приємне дітям, які найбільше цього потребують, нескладно, навпаки, – приємно та весело. І навіть справа не в матеріальній допомозі. Важливіше для них увага, розмова, щирі посмішки. Просто приїхати і побути з ними…


    Насамкінець, хочеться подякувати студентам групи за їх небайдужість, адже в цей вечір кожен з них зміг зробити хоч одну дитину щасливішою, а світ – добрішим.

 

Куратор групи Оксана Завадська,
студентка Олена Руденко


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook