Ми будуємо спільноту відповідального вчительства!

14 грудня 2015 року

       10 грудня у Мечищівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Бережанського району Тернопільської обл.відбулася (не)конференції для шкільних педагогів міні-EdCamp-Мечищів «Розвиток креативних здібностей вчителів».

Цього дня викладачі Бережанського агротехнічного коледжу отримали нагоду долучитися до зустрічей нового формату – (не)конференція EdCamp для педагогів в Україні. У червні 2015 відбулася перша педагогічна (не)конференція в Україні – в Харкові. Упродовж року в Україні заплановано ще 11 EdCamp’ів, які були вибрані на конкурсній основі.
Формат (не)конференція EdCamp для вільного спілкування вчителів народився у 2010 році у Філадельфії. За 5 років відбулося 550 заходів у 15 країнах світу.
Програма EdCamp’а в Мечищеві була дуже насиченою як з методичного змісту, так і емоційно. Окрім виступів гостей з Києва, Кіровоградщини, Львівщини й, звичайно ж, Тернопільщини, проведено чотири вчительські сесії та чотири запланованих майстер-класи з народних ремесел.

     Головною думкою, що обєднала усіх учасників зустрічі, стали слова Запісова Сергія, директора школи з м. Стрий Львівської обл.: «Учителю треба дати свободу. Лише свідома самодисциплінованість і творчість сприяють розвитку креативності педагога, а не контроль адміністрації навчального закладу».

Учасників заходу приємно вразила гостинність і затишок сільської школи. Навіть обід минув у творчому форматі «вечорниць»: господарями-педагогами влаштовано яскраве дійство, що закінчилося майстер-класом з Мечищівського краков’яка.

Формат EdCamp – це унікальна національна платформа професійного зростання для вчительства України, яка проходить в новому дискусійному форматі та надає педагогам можливість за короткий час отримати максимум сучасної корисної інформації, а також сприяє підвищенню престижності педагогічної професії та рівня мотивації до вчительської діяльності. Цією можливістю 10 грудня скористалися 12 викладачів нашого вузу, але це лише початок. Спільнота EdCamp для педагогів в Україні чекає креативних і сучасних педагогів.

Зборівська О.М., викладач циклової комісії

гуманітарних дисциплін


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook