Круглий стіл на тему «Необхідність реорганізації Національної Академії аграрних наук України – досвід реструктуризації Академії сільськогосподарських наук НДР (Примітки до концепції реформування аграрних наук України)»

10 грудня 2015 року
НДІ економіки і менеджменту

 

9 грудня 2015 року о 10-00 в

аудиторії 311 навчального корпусу 10 НУБіП України

відбувся круглий стіл на тему

 

«Необхідність реорганізації Національної Академії аграрних наук України – досвід реструктуризації

Академії сільськогосподарських наук НДР

(Примітки до концепції реформування аграрних наук України)»

 

З доповіддю виступив професор др. Петер Тіллак, німецький експерт у галузі реформування аграрних наук, який розповів про німецький досвід реформування в 1989 році. Він зауважив про залучення докторантів, аспірантів до участі у комерційних проектах. Досвід Німеччини показує, що діяльність всіх науковців перевіряє наукова вчена рада за 5-7 років. Запропонував заснувати Вчену раду аграрних досліджень при Кабінеті Міністрів України

В обговоренні активну участь взяли:

Кваша Сергій Миколайович, Проректор з навчальної і виховної роботи  доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України про результати діяльності академії наук за останні роки. Запропонував пропозицію Петер Тіллака  щодо зміни назви «Вчена» на «Кординаційну раду» при Кабінеті Міністрів України.

Отченашко Володимир Віталійович доктор сільськогосподарських наук, професор, Начальник науково-дослідної частини вирішення проблеми щодо залучення докторантів фундаментальних досліджень.

Остапчук Анатолій Дмитрович, кандидат економічних наук, доцент, декан факультету аграрного менеджменту про участь студентів у виконанні наукових проектів та активну співпрацю з іноземними партнерами

Збарський Василь Кузьмич, професор кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н.Романенка, доктор економічних наук. Хто і за якими критеріями здійснює сертифікацію, та яка інституція здійснює аудит НДІ в Німеччині.

Талавиря Микола Петрович, доктор економічних наук , професор, директор НДІ економіки і менеджменту про розвиток фундаментальної науки та залучення до виконання комерційних проектів докторантів, аспіратів студентів

Горьовий Василь Павлович доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського про підвищення ролі наукових досліджень.

Чорний Георгій Михайлович доктор економічних наук, професор світового сільського господарства та зовнішньоекономічної діяльності НУБіП України про зв'язок університецьких та економічний фундаментальних та прикладних досліджень.

       Балановська Тетяна Іванівна кандидат економічних наук, професор, професор кафедри менеджменту ім. проф. Й.С.Завадського про роль університецької науки в Україні та Німеччині.

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook