Наукові паралелі

19 листопада 2015 року

Гуманна і ветеринарна медицина попри різні сфери прикладання зусиль насправді мають багато спільного, адже їх мета глобальна і вкрай важлива – здоров’я людей і продовольча безпека. У плані наукових досліджень нам є чого повчитися один в одного. Нинішні студенти факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України, які пов’язують свою майбутню професійну діяльність з біохімією та лабораторною справою, з великим зацікавленням зустріли пропозицію відвідати з ознайомчою метою лабораторію промислової токсикології та гігієни праці Інституту медицини праці НАМН України. На нашу думку, ДУ "Інститут медицини праці АМН України" має репутацію одного з кращих в Україні серед медичних і наукових установ професійних захворювань, що займаються сучасними актуальними дослідженнями в області гігієни і охорони праці.
Лабораторне заняття з дисципліни «Спеціальна біохімія» на тему «Визначення циркулюючих імунокомплексів», що відбулося 15 жовтня на базі означеної лабораторії, ситуативно змінило формат офіційної зустрічі на дружнє спілкування в кращих традиціях професійної солідарності. Магістри ветеринарної медицини не лише уважно прослухали лекцію і оглянули сучасне лабораторне обладнання, а й отримали вичерпні відповіді на свої запитання та можливість продовжити співпрацю. Один з її напрямків – дослідження впливу негативних факторів на здоров’я персоналу робочої зони, зокрема вмісту важких металів в колоїдні формі. Актуальність цієї теми пояснюється широким використання у ветеринарній практиці колоїдів металів у складі лікувальних і профілактичних засобів. Теоретичні знання знайшли своє підкріплення  у практичній площині, коли магістри на власні очі побачили роботу колективу лабораторії на обладнанні для імуноферментного аналізу. Приємно відзначити, що висококваліфіковані фахівці в області гігієни і охорони праці, які творчо працюють  у лабораторії, попри напружений графік роботи віднайшли можливість дати ґрунтовні пояснення, які для ветеринарів-біохіміків мають надзвичайно велике практичне значення.

Професор Мельникова Неля Миколаївна зі студентами в лабораторії промислової токсикології та гігієни праці Інституту медицини праці НАМН України

Сподіваємося, що наша співпраця матиме логічне продовження, адже спільних аспектів  у неї дуже багато. Висловлюємо подяку адміністрації Інституту і колективу лабораторії промислової токсикології та гігієни праці при використанні хімічних речовин за надану методичну допомогу у підготовці фахівців, компетентних у галузі сучасних методів біохімічних досліджень.

 

Мельникова Неля Миколаївна, професор,
викладач кафедри біохімії тварин, якості і
безпеки с.г. продукції НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook