Опановуємо нові форми профорієнтаційної роботи

16 листопада 2015 року

          Професійна орієнтація молоді передбачає розмаїття форм, методів та засобів впливу на особу з метою зміцнення її професійного самовизначення на основі збалансованості між професійними інтересами й можливостями молодої людини та потребами суспільства в конкретних видах професійної діяльності. Переймаючись питаннями забезпечення якості відбору мотиваційно зорієнтованої молоді –  майбутніх фахівців, працівники кафедри англійської мови для технічних і агробіологічних спеціальностей НУБіП  здійснюють копітку роботу з потенційними абітурієнтами в напрямку їх професійної орієнтації.

Серед багатьох форм профорієнтаційної роботи – інформування про напрями підготовки та спеціальності в школах, індивідуальне консультування майбутніх абітурієнтів, ознайомлення з правилами вступу до НУБіП та нормативно-організаційною документацією – цього разу ми обрали формат відеоконференції, що дозволяє охопити профорієнтаційною роботою потенційних вступників з інших регіонів України й тим самим розширити географію абітурієнтів.  З цією метою старший викладач кафедри, к.філол.н. Дем’янова Ю.О. організувала онлайн-захід зі студентами четвертого курсу Запорізького педагогічного коледжу  – майбутніми вчителями та вихователями зі спеціалізацією «Іноземні мови». Відеоконференція проводилася 16 листопада 2015 року в режимі реального часу й була побудована у формі діалогу. Студенти мали можливість переглянути презентаційні матеріали, ознайомитися зі структурою гуманітарно-педагогічного факультету, напрямами професійної підготовки та можливостями продовження навчання в НУБіП, отримати відповіді на численні запитання.

Атмосфера співпраці й зацікавленості, небайдужість щодо професійної долі своїх вихованців з боку співорганізатора відеоконференції викладача коледжу Гостєвої Т.Л., активність самих студентів – усе це сприяло забезпеченню злагодженої роботи та результативності проведеного заходу.

          Ми твердо переконані, що профорієнтаційна робота має бути спрямованою не лише на учнів старших класів, а й на випускників коледжів задля забезпечення їх інформацією про можливості продовження професійного розвитку у виші, тим самим створюючи повноцінні умови для реалізації принципу «навчання впродовж життя».

Старший викладач кафедри, кандидат філологічних наук Дем’янова Ю.О.

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook