Відвідування унікальних пам’яток міста у контексті культурно-виховних заходів кафедри

12 листопада 2015, 11:33

     Андріївський узвіз приваблює всіх, адже тут кожен може знайти цікаві музеї, художні галереї, ресторани, кафе, сувенірні лавки, театри, а також декілька оглядових майданчиків з видом на місто. Саме ця вулиця часто рекламується як "Монмартр Києва" і є головною визначною пам'яткою міста.

     5 листопада спільно із куратором кафедри романо-германських мов і перекладу Уляною Василівною Жорнокуй, філологами гуманітарно-педагогічного факультету, асистент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Оксана Русланівна Журба та студенти механіко-технологічного факультету відвідали історичну пам’ятку Києва – Андріївський узвіз. Екскурсія була незвичною та інформативною, адже згодом музеєм виявилася ціла вулиця.

     Увійшовши в Музей Однієї Вулиці, ми поринули в епоху початку XX століття завдяки стилізованому оформленню.

Кілька музейних вітрин розповідають про Андріївську церкву, Замок Річарда Левове серце та інші будівлі Андріївського узвозу. Пов'язаний з містичною легендою про привидів Замок Річарда на початку ХХ століття населяли відомі українські художники Фотій Красицький, Григорій Дядченко і скульптор Федір Балавенський. Музей має унікальну колекцію їхніх художніх робіт. Чільне місце експозиції відведене цікавим випадкам, історіям та міським байкам про будинки Адріївського узвозу та про їх відомих власників.

     Всі учасники зацікавилися та захопилися історіями Андріївського узвозу. Важливим було те, що екскурсію проводили англійською мовою. Це дозволило студентам як профільних, так і не профільних спеціальностей поринути у іншомовне середовище.

     Чимало загадок є в історії цієї вулиці, а Музей Однієї Вулиці допомагає їх розгадати своїм відвідувачам.

    Викладачі разом зі студентами, під враженнями після розповідей екскурсовода, продовжили прогулянку старовинною бруківкою спуску загальною довжиною у 720 метрів. Надзвичайна атмосфера історичного місця сприяла приємному спілкуванню, тому студенти висловили бажання і надалі продовжувати знайомство з визначними місцями столиці.

 

Журба Оксана Русланівна,

Асистент кафедри англійської мови

технічних та агробіологічних спеціальностей

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook