БРИНИТЬ, СПІВАЄ НАША МОВА…

9 листопада 2015 року

      Доля народу нерозривно зв'язана з долею мови. В свою чергу, мова народу є тим стержнем, на якому формується культурна самобутність цього народу.
      9 листопада - День української писемності та мови. Його запроваджено 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. Свято відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.
      За час свого існування це свято вже стало традиційним у бібліотеці тому, що мова – духовний, творчий і пісенний скарб нації. Це не просто засіб спілкування, це глибоке джерело художньо-естетичних цінностей, емоційності, лірична перлина кожного народу.
      Цього разу шанувальники рідного слова зібрались в читальному залі на літературну годину «Бринить, співає наша мова…», яка проводилась в рамках тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін і присвячена Дню української писемності та мови.
      Зав. бібліотекою Михайлишин О.В., та викладач української мови та літератури Бойко О.І. розповіли про витоки нашої мови, її місце серед інших слов’янських мов. Ознайомили присутніх з історією виникнення писемності на Україні, сторінками життя «творців слов’янського письма» - братів Кирила та Мефодія, зосередили увагу на найважливіших етапах розвитку української мови від часів Нестора Літописця до сьогодення.
      На відвідувачів заходу очікували чарівні поетичні хвилини, подаровані студентами групи ЕоК-21М – Оксаною Дадерко, Тарасом Туцьким, Михайлом Бараном та Тарасом Безручко. Ведучими свята були Вікторія Гаврилюк та Назар Красільніков.
      Усе свято було пронизано патріотичним духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу. Святкового настрою додав своєрідний dress code – сорочка-вишиванка, ініціаторами якого стали студенти групи ЕоК-21М.
      На завершення заходу голова циклової комісії гуманітарних дисциплін П’єнтак Г.І наголосила, що українська мова, яка визнана світом за її мелодійність, благозвучність та розмаїття стилістичних барв, сьогодні потребує не тільки захисту на державному рівні, але їй і потрібні наша духовна міць, любов до знань, справедливість, інтелігентність, наша національна самосвідомість.
     Такі святкові заходи, безперечно, залишають глибокий слід у серцях і душах студентів, збагачують не тільки духовно, а й формують, виховують дітей як справжніх громадян України, щирих патріотів своєї землі.

 Завідувач бібліотекою

Михайлишин О.В.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook