Відкрита лекція професора Демидася Г.І.

22 жовтня 2015 року

  16 жовтня 2015 року в 37 аудиторії навчального корпусу №4 доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології Демидась Григорій Ілліч провів відкриту лекцію з дисципліни «Кормовиробництво» для студентів агробіологічного факультету за спеціальністю «Агрономія» на тему: «Проміжні посіви кормових культур».
  Лектором відмічено, що проміжні культури, перш за все, є важливою ланкою зеленого конвеєра, оскільки дозволяють отримувати свіжі корми в ті періоди року, коли основні кормові культури ще не досягли укісної стиглості (навесні) або вже зібрані з полів (восени). Крім того, вони сприяють одержанню високоякісної вихідної сировини для заготівлі кормів на стійловий період (раннього сінажу, силосу, сіна, вітамінного борошна, гранул, брикетів).

  Професор Демидась Г.І. зауважив, що за рахунок проміжних культур, зокрема в районах достатнього зволоження і зрошуваного землеробства, продуктивність гектара ріллі зростає на 30-50 ц к.о. і 4-6 ц перетравного протеїну, а собівартість продукції знижується. Це пов’язано з тим, що при невисоких затратах на сівбу і догляд за посівами собівартість 1 ц к.о. проміжних культур досить низька. Літні посіви проміжних культур сприяють отриманню високоякісних кормів із підвищеним вмістом протеїну та вітамінів і є важливим резервом розв’язання білкової проблеми в рослинництві.
  Багато питань цікавило студентів, зокрема підбір культур для проміжних посівів з метою використання зеленої маси у літній, осінній і пізньоосінній періоди, вплив проміжних посівів на продуктивність наступних культур, вони уважно слухали, конспектували, відповідали на питання лектора.
  Студенти та викладачі кафедри відмітили високий науковий рівень володіння матеріалом, актуальність змісту лекції, систематичність та логічну послідовність викладення матеріалу. Після лекції відбулося її обговорення. Було відзначено високий рівень її проведення, активне використання мультимедійних засобів та поєднання їх з іншими методами навчання.
  Висновок – лекція прочитана на високому рівні.


Автор к.с.-г.н, доцент Коваленко В.П.


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook