Ректорат: маємо більш тісно співпрацювати з відокремленими підрозділами

12 жовтня 2015 року

     12 жовтня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося традиційне засідання ректорату. Крім планів роботи на поточний тиждень, на ньому розглянуті питання якості навчального процесу, атестації лабораторій, проведення соціологічного опитуваннястудентів тощо.

     У вступному слові Станіслав Ніколаєнко ознайомив членів ректорату з дискусією щодо проекту нового Закону «Про наукову та науково-технічну діяльність», який обговорювався минулого тижня на засіданні профільного парламентського комітету. Окремі народні депутати України продовжують вносити до освітянського законодавства прямо дискримінаційні норми, зокрема, щодо пенсійного забезпечення і віку виходу на пенсію. Але завдячуючи нашій активній позиції, такі новели впроваджуються рідко, зазначив ректор.

     У зв’язку з початком опалювального сезону Станіслав Ніколаєнко доручив проректору з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерію Іщенку перевірити всю опалювальну і електричну інфраструктуру.
       Коментуючи акт прийому-передачі майна в Мукачівському аграрному коледжі та стан справ у ньому, ректор акцентував увагу на необхідності більш активної співпраці з відокремленими підрозділами університету.

       Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про результати виїзду до Немішаєвського агротехнічного коледжу, де 27 жовтня заплановане розширене засідання ректорату. В рамках засідання передбачається також короткий огляд матеріально-технічної бази.
    Проректор проінформував про результати робочої зустрічі з представниками навчально-методичного центру «Агроосвіта». Вони передали університету безкоштовно більше двох десятків навчальних фільмів. Продукувати такі відеоматеріали, переконаний проректор, слід і нам. У полі зору – вибори голови Студентської організації університету. За словами Сергія Кваші, створена центральна виборча комісія. Відсьогодні і до п’ятниці включно всі бажаючі очолити студентство університету можуть висувати свої кандидатури. Агітація триватимез 16 по 24 жовтня. Загальні вибори голови відбудуться 27 жовтня. Щодо створення музеїв спеціальностей, то наразі ведуться підготовчі роботи, розроблена концепція їх діяльності. До Дня працівників сільського господарства планується провести чергове засідання Ради роботодавців університету.
 

     Учений секретар Оксана Барановська повідомила про стан підготовки до жовтневої вченої ради, яка пройде на базі двох факультетів – механіко-технологічного і конструювання та дизайну. Протягом двох тижнів кожен член вченої ради відвідає лекції, практичні заняття, лабораторії, ознайомиться з роботою деканатів, кураторів груп, вченої ради обох факультетів.

     Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко проінформував про проведення у четвер вже традиційної сільськогосподарської ярмарки. Цього разу на ній реалізовуватимуть яблука та молоко.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко розповіла про хід соціологічного опитування студентів на сайті університету. Більше 800 студентів відповіли на запитання анкети та залишили свої побажання керівництву вишу. Опитування триватиме ще до п’ятниці, а на деяких факультетах паралельно буде проведено і паперове анонімне анкетування.

     Керівники відділів кадрів – Микола Михайліченко, юридичного – Андрій Бова, планово-фінансового – Наталія Дробот, спеціального – Валерій Бевз, науково-дослідної частини – Володимир Отченашко, військової кафедри – Олександр Максименко та головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіли про виконання доручень і плани роботи підрозділів.

      Проректор Валерій Іщенко повідомив про початок відновлювальних робіт у третьому корпусі. На першому етапі проходитиме монтаж інженерних комунікацій, зокрема електрики і опалення. Активно триває реконструкція у ботанічному саду.

     Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило проінформував про підготовку приміщень до голосування під час місцевих виборів, що знаходяться на території університету. Він запропонував до Дня захисника України відзначити співробітників НУБіП, які брали чи беруть участь у бойових діях, зокрема в АТО.

 

     Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про підсумки роботи комісії, яка минулого тижня працювала в Мукачівському аграрному коледжі. На поточному тижні планується розглянути діяльність служби харчування університету з метою поліпшення обслуговування та якості продукції. В навчально-дослідних господарствах зібрали соняшник і кукурудзу, ще залишилася соя, йде підготовка до зимівлі худоби. Завершується прийом в аспірантуру. Цьому питанню й буде присвячене наступне засідання приймальної комісії.

    

     Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Володимиру Курилу – створити комісію по перевірці діяльності видавничого центру університету, Сергію Кваші – активізувати профорієнтаційні заходи, розробити проект механізму фінансування видання підручників і посібників за рахунок університету, провести переговори зі спонсорами щодо допомоги у створенні університетського центру ЗНО, Ігорю Ібатулліну – провести семінар-нараду із завідувачами лабораторій 16 жовтня, проаналізувати економічну діяльність навчально-дослідних господарств, Валерію Іщенку – розробити і погодити зі студентським самоврядуванням план ремонтних робіт на 2016 рік, сформувати графік відновлювальних робіт на 3-му корпусі.

     На ректораті розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook