До Дня працівників освіти

8 жовтня 2015 року

2 жовтня 2015 року в Ніжинському агротехнічному коледжі та Ніжинському агротехнічному інституті відбулися  урочистості з нагоди святкування Дня працівників освіти. Зі сцени до викладачів зі щирими словами вітання звернулися директори обох навчальних закладів. Вони побажали всім успіхів, натхнення, наснаги, міцного здоров’я. Офіційна частина завершилася святковим концертом.

А вже 3 жовтня викладачі обох навчальних закладів мандрували історико-культурними місцями Чернігівщини. Побували вони в Сокиринцях, родовому гнізді відомого козацько-старшинського роду Ґалаґанів, яке збереглося до нашого часу і є найбільш характерним прикладом палацово-маєткової архітектури Лівобережної України кінця 18 - початку 19 століття.

Білосніжний палац, що знаходиться у центрі парку, зачарував усіх присутніх. Від нього не можна було відвести погляду. Палац, передпалацова площа, головна алея й оточуюча рослинність приведені в гармонійне ціле.

Відвідали викладачі коледжу та інституту й  Густинь, або Густинський Свято-Троїцький жіночий монастир. Спокій і смиренність наповнюють людину, яка ступає на святу землю. Саме такі відчуття були у кожного в цей день. Із зачаруванням слухали всі розповідь черниці про Густинську чудотворну ікону Божої Матері, про святині, зібрані з усього православного світу й Святої землі, цілюще джерело коло монастирського паркану.

Завершилася поїздка перепочинком у не по-осінньому теплому лісі.

 

Ольга Кисла

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook