Кафедри соціально-гуманітарної підготовки

Наукова діяльність

Наукова робота гуманітарних кафедр проводиться за декількома напрямками.

По-перше, загальним для усіх кафедр є напрямок пов’язаний з дослідженням проблем педагогіки вищої школи. Кожна кафедра знаходить свої аспекти вивчення учбово-виховного процесу. Вироблені за результатами науково-дослідної роботи рекомендації використовуються для удосконалення педагогічної праці викладачів навчального закладу.

По-друге, у відповідності з профілем тієї чи іншої кафедри ведуться розробки проблем філософії, лінгвістики, літературознавства, політології, культурології. Науково-педагогічні працівники кафедр регулярно беруть участь у міжнародних, Всеукраїнських, регіональних і вузівських наукових конференціях, публікують статті, монографії, навчально-методичні посібники.

Центр є ведучим у організації і методичному забезпеченні виховної роботи в університеті. Ця робота є невід’ємною частиною підготовки висококваліфікованих спеціалістів, вона базується на науковій методології, концепції гуманізації і гуманітаризації аграрної освіти. Успішному викладанню гуманітарних дисциплін, активізації виховної функції навчання служать спеціально устатковані навчальні приміщення: кабінети української мови, іноземних мов, класи для заняття хореографією, співом, театральним мистецтвом, а також спортивні зали, майданчики для проведення занять по фізичному вихованню.

Гуманітарні кафедри здійснюють міжнародні зв’язки. Особливо це стосується кафедри іноземних мов. Вона бере участь у мовній підготовці студентів і викладачів, виїжджаючих по студентському і викладацькому обміну до Великобританії, Франції, Бельгії, Німеччини, США, Греції. Викладачі кафедри мовної і психолого-педагогічної підготовки вчать російської мови студентів з Лівану, Туреччини.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook