Новий етап профорієнтаційної роботи кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей

29 вересня 2015 року

 В умовах щорічного стрімкого оновлення списку професій та спеціальностей ринок праці потребує нових і кваліфікованих кадрів. Виникає потреба у роз’яснювальній роботі щодо професій, їх змісту та навчальних закладах, що готують таких фахівців. Особливо актуальними профорієнтаційні бесіди є у школах, ліцеях та гімназіях України з випускниками, адже старшокласникам часто бракує інформації, що стосується професійного вибору в сучасних соціально-економічних умовах.


Окремим і пріоритетним етапом організаційної роботи в НУБіП України є проведення профорієнтаційних бесід і надання вичерпної інформації школярам, яка б могла їм допомогти обрати свою майбутню професію. З цією метою 25 вересня представник кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Журба О.Р. відвідала Новоушицький навчально-виховний комплекс І-ІІІ ступенів, загальноосвітня школа №1, Гімназія (Хмельницька обл., Новоушицький р-н). Навчальний заклад готує школярів за декількома профілями: філологічний і економічний. Нажаль, більшість учнів, отримавши базову середню освіту, не продовжили навчання. Тому невелика кількість старшокласників відверто вразила. Проте, як повідомила директор гімназії, Зваричук Алла Вікторівна, згідно із опитуванням восьмикласників, ця тенденція є тимчасовою, оскільки більшість школярів висловило бажання продовжувати навчання і отримати повну середню освіту.

Увагу одинадцятикласників було зосереджено на перевагах навчання в НУБіП України, зокрема на гуманітарно-педагогічному факультеті. Школярів цікавила детальна інформація щодо підготовки фахівців напрямів підготовки «Філологія» та «Соціальна педагогіка» зокрема, умови вступу та якість викладання профільних дисциплін в порівнянні з іншими столичними вузами. Крім того, було наголошено на можливості продовження навчання в університеті у магістратурі.

Цікавим є те, що ще у 1926 році у світі налічувалось близько 10 тисяч професій, у 1991 році – понад 50 тисяч професій налічувалось на всесвітніх ринках праці, а сьогодні – уже більш ніж 100 тисяч. Складно обрати серед цієї безлічі одну. Крім того, важливо не помилитися як з вибором професії, так і з навчальним закладом, який зможе гарантувати якісну освіту і реалізувати потенціал особистості в повній мірі. Тому Національний університет біоресурсів і природокористування України і гуманітарно-педагогічний факультет зокрема запрошують на навчання старшокласників і готові до створення всіх умов професійного формування майбутнього покоління.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook