День знань та посвята першокурсників у студенти

1 вересня 2015 року
Актовий зал

Традиційно піднесено, патріотично та емоційно відбулося святкування Дня знань в інституті та коледжі, які гостинно відкрили двері храму науки для першокурсників.

На свято до навчальних закладів завітали знані шановані гості: заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Биконя Сергій Федорович, народний депутат України Давиденко Валерій Миколайович та помічник народного депутата, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Грозенко Ірина Вікторівна, директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Мілютенко Тетяна Борисівна, голова Ніжинської районної ради Бузун Олег Віталійович, перший заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації Батрак Сергій Анатолійович, кандидат технічних наук, професор, заслужений працівник сільського господарства України Бойко Микола Федорович.

Щирим словом та запашним короваєм гостей вітав директор інституту.

Для запрошених благодійників, які ніколи не стояли осторонь розвитку нашого інституту, лунали сердечні слова вдячності за допомогу та підтримку, а також були вручені листи-подяки і грамоти. Не залишилися без нагород і співробітники навчальних закладів, але в центрі уваги сьогодні були першокурсники. І ми горді з того, що саме наш навчальний заклад обрали для отримання освіти 29 учасників бойових дій на сході нашої Батьківщини – героїв України – які для нас є прикладом справжнього патріотизму та мужності.

Благословив студентів на успішне навчання, а всіх присутніх у залі на добрі справи наш духівник, палкий патріот, волонтер, капелан, обласний благочинний Чернігівської єпархії, митрофорний протоієрей, настоятель кафедрального храму Всіх Святих отець Сергій.

Однією з традицій наших навчальних закладів є покладання квітів у хвилини урочистостей і свят до пам’ятників Героям, полеглим за нас. Право покласти квіти до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та воїнам, які захищали Ніжин у роки Другої світової війни надали кращим студентам інституту і коледжу: Леоновій Катерині та Шаповалу Сергію, Підгорній Владиславі та Шадурі Максиму.

Далі відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти: символічні Ключ знань, Залікову книжку та Студентський квиток першокурсникам вручили директор інституту Лукач Василь Степанович, директор коледжу Литовченко Олена Володимирівна та голова студентської ради Семенок Євген.

Присягу першокурсника проголосили студент факультету механізації, електрифікації і автоматизації сільського господарства Рибалко Ігор та студентка відділення економіки, логістики та інформаційних систем Паскевич Аліна. Після урочистої присяги студенти нового набору вперше почули Гімн інституту.

З особливим трепетом та любов’ю благословила дітей мама першокурсника Лавська Наталія Вікторівна.

Сприяли піднесеному настрою вдало підібрані виступи солістів та художніх колективів. Тож свято вдалося на славу!

І в цей урочистий день, коли все навкруги пройнято атмосферою любові, доброзичливості, обличчя усіх сяють усмішками і щастям, хочеться побажати вам, дорогі першокурсники, щоб ця позитивна енергія залишалася з вами протягом усього року, щоб ви своїми успіхами, поки що у навчанні, тішили своїх батьків та викладачів.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook